Ajankohtaista

6. Syyskuuta 2023

Aikuisten Taideilta Kellarikalleriassa 21.9.2023 klo 17- 21

 

BANNER KOLME.jpg

Kaipaatko luovaa ja rentouttavaa omaa aikaa syksyyn?

Tule nauttimaan aikuisille suunnattuun luovan rentouttavaan Taideiltaan Kellarikalleriaan torstaina 21.9.2023 klo 17-21

Taideilta toteutetaan yhteistyössä Suonenjoen kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa.

Taidetehtäviä voi tehdä omaan tahtiin illan aikana ja nauttia välillä pienistä virvokkeista.

Osallistumiseen ei tarvitse aikaisempaa taidekokemusta.

Taideillan ohjelma:

 • ryhmäytyminen ja pieni tehtävä
 • kuvataidetehtävä A3 paperille sekatekniikalla
 • askartelutehtävä
 • taidetyöskentelyä omaan tahtiin

Sitovat ilmoittautumiset: taideohjaajalle tarvikeostoja varten keskiviikkoon 20.9. klo 9.00 mennessä. 

Osallistujamäärä max: 10, mukaan pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä. 

Ilmoittautumistilanne (20.9.2023 klo 7.30): mukana 6/10 

Hinta: 55€ /osallistuja / sisältäen ALV:n 24%

Hinta sisältää: kaikki taidetarvikkeet iltaan, taideohjauksen ja virvoikkeet. Voit maksaa käteisellä tai laskulla, joka lähetään taidetuokion päätteksi. Maksuaikaa 14vrk:tta. 

Taideohjaaja: Eeva Mölkänen puh: 010 348 9123  eeva.molkanen@gmail.com

Osoite: Kellarikalleria, Valkoinen sali, Olavi Leskisen katu 12, 77600, Suonenjoki

 

 


4. Syyskuuta 2023

Aikuisten taidetuokiot alkavat keskiviikkoisin 6.9.2023 

13.44 BANNERI TAIDETUOKIOT VERKOSSA AIKUISILLE KESKIVIIKKOISIN ALKAEN 6.9. KLO 17-20 (Website) (Esitys) (Medium Banner (US) (Landscape)) (Canvas Banner (1000 x 250 px)) (1).jpg

Aikuisten taidetuokiot alkavat keskiviikkoisin 6.9.2023 

Kaipaatko itsellesi omaa aikaa ja luovan rentouttavaa tekemistä?

Taidepaja ovat suunnattu aikuisille, jotka kaipaavat omaa aikaa ja osallistuminen onnistuu parhaiten verkon kautta. 

Tavoitteena luovalla taidetyöskentelyllä on rohkaista ja kannustaa, ilman suorituspaineita millainen taideteoksesta tulee. Ratkaisukeskeisten taideterapeuttisten työmenetelmillä herätellään luovuutta ja uskalluksen vahvistamista ilmaista asioita kuvin, joiden sisällä voidaan työskennellä. Luovan tekemisen kautta omaan arkeen saa iloa ja voimaa. Taidetuokiossa tehdään erilaisia taidetehtäviä ja jutellaan päivän aiheista.

Keskiviikkoisin alkaen 6.9.2023 klo 17-20 Ilmoittaudu mukaan taideohjaajalle viimeistään klo 15.00 mennessä. 

 • 6.9. Omien vahvuuksien esiin nostaminen
 • 13.9. Tunnemaalamista vesiväreillä
 • 20.9. Mandalat ja musiikkia
 • 27.9. Kuvien voimaa

Osallistumiseen tarvitaan: tietokone, älypuhelin tai tabletti sekä laitteen kamera ja Teams-sovellus, joka kannattaa ladata valmiiksi ennen osallistumista.

Lisäksi tarvitset taidetarvikkeet: A4 luonnoskirjan tai A4 vahvempaa paperia, mikä soveltuu tarvittaessa maalaukseen. Lyijykynä, pyyhekumi, teroitin, väritysvälineet, mitä haluat käyttää (vesivärit, akryylit, puuvärit, liidut tai tussit), sakset ja paperipuikkoliima.

Osallistuminen: Osallistumista varten lähetä minulle sähköposti, johon voin lähettää Teams-osallistumislinkin sinulle.  Ilmoittaudu mukaan taideohjaajalle viimeistään klo 15.00 mennessä. 

Hinta: 42€/osallistumiskerta, sisältäen ALV:in 24%. Osallistumismaksun lähetän tuokion päätteeksi osallistujan sähköpostiin. 

Lue lisää otsikon linkistä. ↑


28. Elokuuta 2023

Taidepäiväkirja-kurssi alkaen 19.10.2023

 Syksyn kuvabanneri b.jpg
Haluaisitko luovuudesta iloa ja voimaa arkeesi? Haluaisitko osallistua taidetoimintaan, mutta et jaksaisi lähteä kotoa paikan päälle. Ei hätää, nyt voit osallistua verkossa ohjattuun taidetoimintaan, juuri sieltä missä olet. 

Osallistu verkossa Teams-sovelluksella to 19.10.2023 alkavaan aikuisille suunnattuun luovan rentoon ja ryhmämuotoiseen Taidepäiväkirja-kurssille. 

Tavoitteena on mahdollistaa arkeen omaa luovaa aikaa, rentouttavaa tekemistä yhdessä muiden aikuisten kanssa. Taidetyöskentely mahdollistaa iloa arkeen, opettaa luovuutta ja vahvistaa itseilmaisua. Ratkaisukeskeisillä taideterapeuttisilla työskentelymenetelmillä mahdollistetaan löytämään omia voimavaroja luovan rennon tekemisen avulla.

Taidepäiväkirjakurssilla maalataan vesiväreillä, piirretään, väritetään tusseilla ja tehdään sekatekniikalla erilaisia kuvataideharjoituksia. Rentoudutaan, kuunnellaan musiikkia ja jutellaan esiin nousevista päivän aiheista. Taidepäiväkirjatyöpaja sopii kaikille, etkä tarvitse aikaisempaa taidekokemusta. Ryhmä voi vaikuttaa tuokioiden sisältöihin sillä otan huomioon myös toiveita, joita toteutan mahdollisuuksien mukaan.

Kurssikerrat torstaisin klo 17-20

19.10.2023 Ryhmäytyminen Tutustutaan toisiimme mukavan tekemisen kautta ja mahdollistetaan mielen rentoutumista. Taidepäiväkirjatyöskentelyn aloitus. 
26.10.2023 Luovuuden herättelyä ja taidepäiväkirjatyöskentelyä erilaisilla taidetehtävillä.
2.11.2023 Omien vahvuuksien esiin nostamista taidepäiväkirjaan erilaisilla taidetehtävillä sekatekniikalla.
9.11.2023 Omat haaveet näkyväksi erilaisilla kuvataidetehtävillä.

Osallistumiseen tarvitaan: tietokone, älypuhelin tai tabletti sekä laitteen kamera.

Lisäksi tarvitset taidetarvikkeet: A4 luonnoskirjan tai A3 maalauspaperia. Paperin on hyvä olla vahvempaa, mikä soveltuu maalamiseen, vähintään 200g
lyijykynä, pyyhekumi, teroitin. Väritysvälineet mitä haluat käyttää (vesivärit, akryylit, puuvärit, liidut tai tussit). Sakset, paperipuikkoliima, leikattavia aikakausilehtiä ja halutessasi voit varata myös tarroja, koristepepareita ja lankaa.
Sitova ilmoittautuminen viimeistään ma 16.10.8.2023 mennessä taideohjaajalle sähköpostilla tai yhteydenottolomakkeella Eevalle. Saat osallistumislinkin viimeistään ti 17.10.2023 klo 12.00 mennessä.

Minimiosallistujamäärä: 4 hlöä, max 6. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Hinta: 168€/kurssi, joka sisältää 12h ohjattua taidetuokiota verkossa, yksi osallistumiskerta 3h. Yhteensä neljä osallistumiskertaa. Hinta sisältää sisältäen ALV:n 24%.

Maksu: sähköpostilaskulla. Kurssitilauksesta peritään ​ennakkomaksu (20 %) tilauksen lopullisesta hinnasta. Etukäteismaksu toimii kuittina kurssin tilaamisesta. 

Lisätiedot: taideohjaaja Eeva Mölkänen sähköposti: eeva.molkanen(at)gmail.com puhelin: 010 348 9123

Huomio: Jos, sinulla on jokin asia minkä toivoisit minun tietävän etukäteen ennen osallistumistasi, kerro minulle siitä luottamuksellisesti niin pyrin huomioimaan sen taidetuokiossa.


22. Elokuuta 2023

Sylva ry:n taidetoiminta verkossa 3–6-vuotiaille lapsille alkaen 22.8.2023

BANNERIN BANNERI 2.jpg

Kaipaatko mukavaa ja ohjattua luovaa taidetoimintaa lapsellesi?


Mahdollista lapsellesi luovan hauskoja taidehetkiä yhdessä muiden saman ikäisten lasten kanssa. Suo itsellesi pieni tauko samalla, kun lapsesi saa nauttia ohjatusta mukavasta tekemisestä verkossa. Perheen pienimmät voivat osallistua yhdessä aikuisen kanssa.

Taidepiirit on tarkoitettu syöpää sairastaville 3–6-vuotiaille lapsille ja sairastuneen lapsen sisaruksille. Lasten Taidepiirissä on mahdollisuus käsitellä sairauden herättämiä tunteita. Taidepiirissä mm. maalataan vesiväreillä, askarrellaan, piirrettään, taiteillaan musiikin mukana, leikitään virtuaalileikkejä, lauletaan ja jutellaan taiteilun lomassa esiin nousevista asioista.

Taidepiirin tavoitteena on antaa voimaa sairastuneen ja hänen läheistensä arkeen taidetoiminnan avulla. Taidetehtävien avulla voidaan esimerkiksi vahvistaa itseilmaisua sekä lisätä osallistujan omia voimavaroja. Ryhmästä osallistujan on mahdollisuus saada vertaisuuden kokemuksia ja iloa arkeen. Sosiaaliset taidot kehittyvät toiminnan kautta ja lapset näkevät, että he eivät ole ainoita, jotka sairastavat vakavasti.

Taidepiirit järjestetään syksyn aikana yhteensä yhdeksän kertaa ja ne on teemoitettu, huomioiden lasten omat toivekerrat. Osallistuja ei tarvitse aiempaa taidekokemusta. Osallistumista varten ei tarvitse tehdä taidetarvikehankitoja.

Osallistumiseen tarvitaan: tietokone, älypuhelin tai tabletti sekä laitteen kamera. Teams-sovellus kannattaa ladata valmiiksi omalle laitteelle ennen osallistumista.

Osallistumisen taidetarvikkeet: A4 paperia, johon voi maalata, väritysvälineet, mitä haluat käyttää (vesivärit, tussit, puuvärit tai liidut), sakset, puikkoliima, ohutta kartonkia tai vanhoja pahvipakkauksia, vanhoja lehtiä joita voi leikata.

Ilmoittumiset ja lisätiedot: Ilmoittaudu mukaan lähettämällä viesti tai sähköposti kuvataideohjaajalle Eevalle. Yhteydenoton jälkeen saat Eevalta osallistumislinkin. Taidepiirit ovat avoimia, joten mukaan voi osallistua niille kerroille, jotka sopivat parhaiten.

kuvataideohjaaja Eeva Mölkänen
eeva.molkanen@gmail.com
010 348 9123

Taidepiirit ja teemat 3–6-vuotiaille

22.8. tiistai klo 14-15 Teema: Ryhmäytyminen ja luovuuden herättelyä.
5.9. tiistai klo 14-15 Teema: Erilaisuus ja omakuva.
19.9. tiistai klo 14-15 Teema: Tunteet ja värit.
3.10. tiistai klo 14-15 Teema: Lasten toiveiden mukaan tehty taidetuokio.
17.10. tiistai klo 14-15 Teema: Rentouttavaa taiteilua musiikin mukana.
31.10. tiistai klo 14-15 Teema: Halloween askartelua.
14.11. tiistai klo 14-15 Teema: Lasten toiveiden mukaan tehty taidetuokio.
28.11. tiistai klo 14-15 Teema: Satumaalaamista ja rentoutusharjoitus.
12.12. tiistai klo 14-15 Teema: Taidepiirin päätös ja jouluaskartelua.

Lämpimäsi tervetuloa nauttimaan luovasta syksystä!

Tutustu lisää Sylva ry:n palveluihin tämän linkin kautta.


21. Elokuuta 2023

Sylva ry:n taidetoiminta verkossa 7–12-vuotiaille lapsille alkaen 29.8.2023.

Syksyn taidepajojen bannerit.jpg

Haluaisitko luovan hauskoja taidehetkiä yhdessä muiden saman ikäisten lasten kanssa?


Taidepiirit on tarkoitettu syöpää sairastaville 7–12-vuotiaille ja sairastuneen sisaruksille. Lasten Taidepiirissä on mahdollisuus jutella sairauden herättämistä tunteista taidetoiminnan avulla. Taidepiirissä mm. piirretään, askarrellaan, taiteillaan musiikin mukana ja jutellaan taiteilun lomassa esiin nousevista asioista. Toivekerroille voitte toivoa teemoja, joita toteutetaan mahdollisuuksien mukaan.

Taidepiirin tavoitteena on antaa voimaa sairastuneen ja hänen läheistensä arkeen taidetoiminnan avulla. Taidetehtävien avulla voidaan esimerkiksi vahvistaa itseilmaisua kuvataiteen avulla sekä lisätä omia voimavaroja erilaisilla kuvataidetehtävillä. Ryhmästä on mahdollisuus saada vertaisuuden kokemuksia ja iloa arkeen.

Taidepiirit järjestetään syksyn aikana yhteensä yhdeksän kertaa. Taidepiirit on teemoitettu, huomioiden ryhmän omat toivekerrat. Et tarvitse aiempaa taidekokemusta.

Osallistumiseen tarvitaan: tietokone, älypuhelin tai tabletti sekä laitteen kamera. Teams-sovellus kannattaa ladata valmiiksi omalle laitteelle ennen osallistumista.

Osallistumisen taidetarvikkeet: A4 paperia, johon voit maalata, väritysvälineet, mitä haluat käyttää (vesivärit, tussit, puuvärit tai liidut), sakset, puikkoliima, ohutta kartonkia tai vanhoja pahvipakkauksia, vanhoja lehtiä, mitä voi leikata.

Ilmoittumiset ja lisätiedot: Ilmoittaudu mukaan lähettämällä viesti tai sähköposti kuvataideohjaajalle Eevalle. Yhteydenoton jälkeen saat Eevalta osallistumislinkin. Taidepiirit ovat avoimia, joten mukaan voit osallistua niille kerroille, jotka sinulle parhaiten sopivat.

kuvataideohjaaja Eeva Mölkänen
eeva.molkanen@gmail.com
010 348 9123

Taidepiirit a teemat 7–12-vuotiaille:

29.8. tiistai klo 15-16 Teema: Ryhmäytyminen ja luovuuden herättelyä.
12.9. tiistai klo 15-16 Teema: Erilaisuus ja omakuva.
26.9. tiistai klo 15-16 Teema: Värit ja mandalat.
10.10. tiistai klo 15-16 Teema: Lasten toiveiden mukaan tehty taidetuokio.
24.10. tiistai klo 15-16 Teema: Ystävyys ja rentouttavaa taiteilua musiikin mukana.
7.11. tiistai klo 15-16 Teema: Omat haaveet ja miniatyyriaskartelua.
21.11. tiistai klo 15-16 Teema: Luovuus ja Halloween-askartelua.
5.12. tiistai klo 15-16 Teema: Lasten toiveiden mukaan tehty taidetuokio.
19.12. tiistai klo 15-16 Teema: Taidepiirin päätös ja jouluaskartelua.

Lämpimäsi tervetuloa nauttimaan luovasta syksystä!

Tutustu lisää Sylva ry:n palveluihin tämän linkin kautta.


13. Heinäkuuta 2023

POP-UP TEOSMYYNTI KE 19.7.2023

rkkosivuille 13.7.2023.jpg

Hei taiteen ystävät ♡

Näitä Pop-up teosmyyntejä on ollut niin mukava pitää, että pidän uudestaan ensi viikollakin! Myytävät teokset eivät ole muualla myynnissä ja hinnat edullisia!

Keskiviikko 19.7.2023, klo 12-18

Salomonintie 15, 77800 Iisvesi

P.s melkein naapurissa on myös Niilo Kalsin Opilion Oy: n verstas, jossa myynnissä ihastuttavia jakkaroita, pikkutuoleja ja muita taideluomuksia. Lämmin suositus ♡

Opilion Oy

Osoite: Kauppiaankuja 8, 77800, Iisvesi
Puhelin: 040 5897 877
Tutustu lisää: www.opilion.fi 

Jos, aikaa jää voi käydä vielä tutustumassa Kolikkoinmäen työläiskotimuseooon, joka sekin on melkein naapurissa. Alue on kulttuurihistoriallisella sahatyöläisten asuinalueella, Kolikkoinmäellä "Savon Pispalassa".

Kolikkoinmäen työläiskotimuseo

Avoinna: 14.6.-16.8.2023 
keskiviikkoisin klo 12-18
liput 3€ (alle 10v ilmaiseksi)
Osoite: Kiertotie 8, 77800 Iisvesi

Tervetuloa ♡


7. Heinäkuuta 2023

POP-UP teosmyynti ke 12.7.2023

12.7.2023 pop up.jpg

ke 12.7.2023 klo 12-18

Tervetuloa tekemään teoslöytöjä edulliseen hintaan. Teokset, eivät ole muualla myynnissä. Tarjolla kahvia ja teetä. 

Salomonintie 15, 77800 Iisvesi


27. Kesäkuuta 2023

Suonenjoen Taideseura ry:n Kesänäyttely 28.6.-21.7.2023

Taideseura ry näyttelyjuliste korjattu versio 2023.jpg

Ohjelmalliset avajaiset tiistai 27.6.2023 klo 18-20, vapaa pääsy.

Sisä-Savon kansalaisopiston kesäteatteri-kurssilaiset esittävät katkelmia "Päin perhettä" esityksestä. Ohjaaja Jukka Virtala

Näyttely avoin ja maksuton kaikille : ma, to klo 14-18 ja ti, ke, pe klo 11-15 

Kellarikalleria, Harmaa sali, Olavi Leskisen katu 12, 77600, Suonenjoki


19. Kesäkuuta 2023

Luovan rentouttava ratsastus-päivä 29.6.2023

 

15.6.2023 Verkkokuva 29.6.2023  (1920 x 1080 px).jpg

Kaipaatko rentouttavaa tekemistä?

Osallistu monipuoliseen Rytsyretkien Luovan rentouttavaan ratsastuspäivään to 29.6.2023 klo 10–17. 

Ilmoittaudu: mukaan viimeistään su 25.6.2023 mennessä Susannalle 040-8465195, WhatsApp tai Messenger.

Päivään kuuluu Islanninhevosten hoitoa, rapsuttelua ja varustelu. Ratsastamaan lähdetään yhdessä kauniiseen luontoon Susannan opastuksella. Nautitaan ratsastuksesta, vaihtuvista maisemista, kesästä ja mukavasta yhdessäolosta. Ratsastuksen päätteeksi hoidetaan hevoset ja siirrytään nauttimaan nuotioeväistä kaikessa rauhassa. Syömisen jälkeen on luvassa monipuolista ja rentouttavaa taidetoimintaa, johon ei tarvitse aikaisempaa taidekokemusta. Taidetarvikkeet kuuluvat taidehetkeen ja omat teokset sekä pienen luonnoskirjan saa tuokion päätteeksi itselleen. Taideosuuden ohjaa taideohjaaja Eeva Mölkänen.

Ohjelma 

10.00 Saapuminen tallille, tutustumista, hevosten hakeminen ja niiden hoitaminen. Hevosten varustelu ja valmistautuminen ratsastukseen.

11.00–12.30 Maastoratsastus ja hevosten hoito.

n.13.00–14.00 Nautitaan nuotioeväistä.

14.00–17.00 Taidetoimintaosuus

 • Hauska mielikuvitus harjoitustehtävä.
 • Tehdään sekatekniikalla pienet luonnoskirjat itselle.
 • Omien vahvuuksien esiin nostamista kuvataidetehtävän avulla
 • Lopuksi piirretään hevosmandaloita ja rentoudutaan niitä värittämään. 
 • Katsotaan päivän taidetehtävät yhdessä läpi.

18.50-17.00 Palautteet päivästä ja kiitokset. 

Viimeinen ilmoittautumispäivä: su 25.6.2023 mennessä Susannalle.

Minimiosallistujamäärä: 6 hlöä, max 12. Ole nopea, sillä paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Osallistumisikäraja: 7-v→

Päivän hinta: 145 € / hlö (yht.7 h)

Lisätiedustelut: Hevosmatkailuyrittäjä: Susanna Rytsy 040 8465 195, WhatsApp tai Messenger  www.rytsyretket.fi
Taideohjaaja: Eeva Mölkänen 040 7509 401 eeva.molkanen@ gmail.com www.Eepu.fi

Huomioitavaa: luethan Rytsyretkien ohjeet oheisesta linkistä: Ohjeita ratsastajille/ Turvallisuusasiakirja
Osoite: Rytsyretket Kytölänrannantie 50, 72310 NIINIVESI, VESANTO

Tervetuloa nauttimaan päivästä! 


13. Kesäkuuta 2023

Taideilta aikuisille ma 19.6.2023

Taideilta aikuisille 19.6.2023 (Facebook-mainos).jpg

Oletko vailla rentouttavaa ja luovaa tekemistä?

Aikuisille suunnatut toiminnot saavat jatkoa toiveesta. Järjestän aikuisille vielä kerran Kellarikalleriassa näyttelyni yhteydessä taidetoimintaa.

Tällä kertaa luvassa on Taideilta maanantaina 19.6.2023 klo 17.00–20.30. Taiteillaan luovan rennosti erilaisia kuvataidetehtäviä. Tarjolla vähän suklaata, mehua, kahvia ja teetä.

Tule nauttimaan luovan rentouttavasta taiteilusta. Osallistumiseen ei tarvitse aikaisempaa taidekokemusta.

Ohjelma
klo 17- n.17.30 Päivän kuvatehtävä.

klo 17.30–18.00 Pouring tekniikalla väri-ilottelua vahvalle ja valmiiksi pohjustetulle paperille.

klo 18.00–18.30 Maalataan lempivärejä ja tehdään erilaisia pintoja.

klo 18.30–19.30 Tehdään sekatekniikalla voimakuvat itselle.

klo 19.30–20.00 Kootaan teokset yhteen nitojalla, langoilla tai kirjansidonnalla.

klo 20.00–20.30 Katsotaan yhdessä illan aikana syntyneet teokset.

klo 20.30 Kiitokset ja lopetus.

Sitovat ilmoittautumiset: taideohjaajalle tarvikeostoja varten sunnuntaihin 18.6. mennessä. 

Osallistujamäärä max: 10

Osallistujatilanne: (14.6.) mukana kahdeksan osallistujaa. 

Hinta: 45 € per osallistuja, sisältäen taidetarvikkeet iltaan, taideohjauksen ja pienet virvokkeet. Voit maksaa käteisellä tai laskulla. 

Taideohjaaja: Eeva Mölkänen 040 750 9401 eeva.molkanen@gmail.com

Taideilta aikuisille: Kellarikalleria, Harmaa sali, Olavi Leskisen katu 12, 77600, Suonenjoki


12. Kesäkuuta 2023

POSAKUN KESÄNÄYTTELY 15.6. – 5.8.2023

Lapilahden kesänäyttely 2023.jpg

Pohjois-Savon kuvataideseurojen yhteisnäyttely
Avajaiset keskiviikkona 14.6.2023 klo 18 – 20.

Näyttely avoinna: ti-su 12-17

Pappilan kivinavetta, Eemil Halosentie 6, 73100 Lapinlahti

Lue lisää: https://www.lapinlahti.fi/fi/Palvelut/Kulttuuri-ja-vapaa-aika/Kulttuuri,-museot/Museot 

 


11. Kesäkuuta 2023

Taiteilija tavattavissa! 13.6

3. VERKKOKUVA 23.1.2023.jpg

Tule tervehtimään taiteilijaa luovan kahvittelun merkeissä ti 13.6. klo 16.30–18.30

Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Tarjolla kahvia, teetä, pientä naposteltavaa ja minimandaloiden väritystä. 

Lisätiedot: taiteilija Eeva Mölkänen 
eeva.molkanen@gmail.com 040 750 9401

Kellarikalleria, Olavi Leskisen katu 12, 77600 Suonenjoki


9. Kesäkuuta 2023

Pop-Up Taidemyyntiä Kellarikalleriassa

Teoksia edullisesti myynnissä, jotka eivät ole myynnissä muualla. Käteismaksu tai laskulla. 

ke 14.6.2023 klo 11-15 

to 15.6. 14-18 

Tervetuloa tekemään edullisia teoslöytöjä ja juomaan kahvia.

Kellarikalleria, Olavi Leskisen katu 12, 77600 Suonenjoki


5. Kesäkuuta 2023

Taidepäivä aikuisille la 10.6.2023 Kellarikalleriassa

Tarjous (Facebook-postaus (Neliönmuotoinen)) (Banneri (vaakasuunta)).jpg

Kaipaatko luovaa ja rentouttavaa omaa aikaa?

Ilmoittaudu mukaan aikuisille suunnattuun ja toivottuun Taidepäivään Kellarikalleriaan. Taidepäivässä tehdään mm. taiteilijakirjat ja -rasiat. Kokeillaan ja opetellaan eri taidetekniikoita tulleiden toiveiden pohjalta. Taidetehtäviä voit työstää eteenpäin omaan tahtiin päivän aikana. Välillä voit jättää taiteilijakirjan sivut kuivumaan, työstää taiteilijarasiaa tai pitää kahvitauon.

Tule nauttimaan luovan rentouttavasta taiteilusta. Osallistumiseen ei tarvitse aikaisempaa taidekokemusta.

 • Jotta taidepäivä olisi mahdollista toteuttaa, tarvitaan vähintään 7 osallistujaa ja max 10 osallistujaa. Sitovat ilmoittautumiset taideohjaajalle pe 9.6. klo 12.00 mennessä. (Järjestän Taidepäivän vaikka ryhmä ei tullut täyteen. Jos, saat ystävän mukaan niin terveuloa mukaan. Lämpimästi tervetuloa nauttimaan rentouttavasta taidepäivästä.)

Taidepäivän ohjelma 

Alkuun klo 10- 11.30

 • Pastan monipuoliset käyttömahdollisuudet
 • Pouring tekniikka pienelle teospohjalle
 • Paperimassasta ideoita omaan työskentelyyn

Luovuuden herättelyä klo 11.30- 12.00

 • Tunnemaalausta musiikin mukana
 • Mielikuvituspussukka

Taidetyöskentelyä eri tekniikoilla klo 12- 17.00

 • Taidetyöskentelyä omaan tahtiin.
 • Kahvittelua ja herkuttelua omaan tahtiin. Voit ottaa myös omia eväitä mukaan.

Jotta taidepäivä olisi mahdollista toteuttaa, tarvitaan vähintään 7 osallistujaa ja sitovat ilmoittautumiset taideohjaajalle pe 9.6. klo 12.00 mennessä. 

Max osallistujamäärä: 10

Hinta: 55€ per osallistuja, sisältäen taidetarvikkeet päivään, taideohjauksen ja virvoikkeet. Voit maksaa käteisellä tai laskulla. 

taideohjaaja Eeva Mölkänen 040 750 9401 eeva.molkanen@gmail.com

Taidepäivä aikuisille: Kellarikalleria, Harmaa sali, Olavi Leskisen katu 12, 77600, Suonenjoki


11. Toukokuuta 2023

Taidepaja lapsille ti 30.5.

2. VERKKOKUVA 24.1.2023.jpg

Taidepaja lapsille ti 30.5. klo 16–19.00 Osallistumismaksu 20 €/osallistuja, sisältäen taidetarvikkeet. Luova taidepaja nonstoppina lapsille Suonenjoen Kellarikallerian Harmaassa salissa. Voit tulla ja lähteä, kun sinulle sopii. Perheen pienimmät (3–7 v) voivat osallistua vain oman aikuisen kanssa.

Taidepajassa tehdään pieniä erilaisia taidetehtäviä, joita jokainen voi tehdä omaan itsenäiseen tahtiin annetuilla ohjeilla. Et tarvitse mitään taidetarvikkeita mukaan. Osallistumiseen ei tarvitse aikaisempaa kokemusta taidetyöskentelystä. Tule nauttimaan luovan mukavasta ja monipuolisesta tekemisestä.

Lisätiedot: taideohjaaja Eeva Mölkänen 
eeva.molkanen@gmail.com 040 750 9401

Kellarikalleria, Olavi Leskisen katu 12, 77600 Suonenjoki


10. Toukokuuta 2023

Taidepaja aikuisille ti 16.5.  

VERKKOKUVA 24.1.2023.jpg

Toiveesta uusi taidepaja tulossa aikuisille, pysy kuulolla! 

Taiteilijakirjataidepaja aikuisille ti 16.5. klo 17–19.30  Osallistumismaksu 20 €/osallistuja, sisältäen taidetarvikkeet ja kahvin/teen/pienen herkun. 

Taiteilijakirjataidepaja järjestetään aikuisille Suonenjoen Kellarikallerian Harmaassa salissa. Mukaan mahtuu 10 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Taiteilijakirjapajassa teemme vanhoista kirjoista omat taiteilijakirjat sekatekniikalla. Osallistumiseen ei tarvitse aikaisempaa kokemusta taidetyöskentelystä. Tule nauttimaan luovan rentouttavasta taiteilusta. 

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: taideohjaaja Eeva Mölkänen 
eeva.molkanen@gmail.com 040 750 9401

Kellarikalleria, Olavi Leskisen katu 12, 77600 Suonenjoki


17. Huhtikuuta 2023

IHMISEN KASVU(A)?- taidenäyttelyn avajaiset 2.5.2023

Tulevassa taidenäyttelyssäni käsittelen taiteella ihmisen elämää, ihmisyyttä, ihmisen kasvua eri näkökulmista symboliikan ja fantasian kautta.

Kaikille avoimet ohjelmalliset avajaiset ti 2.5.2023 klo 18.30-20.30 Vapaa pääsy.

 • Esiintymässä tanssitaiteilija Laura Rukola esityksellään "Nyt", joka on kahdenkymmenen minuutin mittainen, hengästyttävä matka läpi vuosikymmenten, jossa riittää samaistumispintaa eri ikäisille. Teos tarkastelee ajan kulumista ja nyt-hetkeä.
 • Sahansoittaja Krista Koivula ja säestäjä Mauri Haapamaa musisoivat yhdessä

Kellarikalleria, Harmaa sali, Olavi Leskisen katu 12, 77600, Suonenjoki

Näyttely avoinna: ma, to klo 14-18 ja ti, ke, pe klo 11-15 Poikkeava aukioloaika to 22.6. klo 11-15

Näyttelyni yhteydessä tulen järjestämään erilaisia taidepajoja eri-ikäisille osallistujille yhteistyössä Suonenjoen kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa.
Lue lisää tulevista taidepajoista tämän linkin kautta!

_AVAJAISVERSIO 18.4.2023 Taidenäyttelyjuliste Eeva Mölkänen TV-taulu JPG (1920 x 1080 px) (1).jpg

 


9.Tammikuuta 2023

Sylva ry:n Luova taidepiiri verkossa 3–12-vuotiaille lapsille 10.1.- 27.6.2023 

Simple Modern Business Design SEEK Cover Image.jpg

Luova taidepiirit on tarkoitettu syöpää sairastaville 3–12-vuotiaille lapsille ja sairastuneen lapsen sisaruksille. 

Tule mukaan viettämään luovan hauskoja taidehetkiä yhdessä muiden lasten kanssa. Lasten Taidepiirissä saa vertaistukea mukavan tekemisen äärellä. Taidehetkessä voidaan askarrella, maalata vesiväreillä, rentoutua ja kuunnella musiikkia.Työpajat ovat avoimia, joten voit tulla mukaan niille kerroille, jotka sinulle sopivat. Osallistuja ei tarvitse aiempaa taidekokemusta. Osallistumista varten ei tarvitse tehdä taidetarvikehankitoja.

Lue lisää Sylva ry:n sivuilta tämän linkin kautta!

3–6- vuotiaille lasten Taidepiiri järjestetään: 

10.1.2023        tiistai klo 14–15 

7.2. 2023         tiistai klo 14–15 

7.3. 2023         tiistai klo 14–15 

4.4. 2023         tiistai klo 14–15 

2.5. 2023         tiistai klo 14–15 

30.5. 2023       tiistai klo 14–15 

27.6. 2023       tiistai klo 14–15 

6–12- vuotiaille lasten Taidepiiri järjestetään: 

24.1.2023        tiistai klo 15–16 

21.2.2023        tiistai klo 15–16 

21.3.2023        tiistai klo 15–16 

18.4.2023        tiistai klo 15–16 

16.5.2023        tiistai klo 15–16 

13.6.2023        tiistai klo 15–16 

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: 

Sylva ry:n kuvataideohjaaja
Eeva Mölkänen
eeva.molkanen@sylva.fi
050 4367040


9.Tammikuuta 2023

Taidepaja itsensä eritysherkiksi kokeville aikuisille 18.1.2023

HSP ryhmä (1400 x 500 px) (1).jpg

Haluaisitko luovuudesta iloa ja voimaa arkeesi? Oletko kaivannut vertaistukea toisista erityisherkistä*?

Ohjaan Teams-sovelluksella ke 18.1.2023 taidepajan muille itsensä erityisherkäksi* kokeville aikuisille. Ratkaisukeskeisillä taideterapeuttisilla työskentelymenetelmillä mahdollistetaan löytämään omia voimavaroja luovan tekemisen avulla.

Ilmoittaudu viimeistään ti 17.1.2023 mennessä ja tule viettämään luovan rentoa taidehetkeä yhdessä muiden itsensä erityisherkäksi* kokevien aikuisten kanssa.

Taidepajassa tehdään: omat taiteilijakirjat vanhoista kirjoista, maalataan vesiväreillä, väritetään tusseilla, rentoudutaan, kuunnellaan musiikkia ja jutellaan esiin nousevista aiheista. Et tarvitse aikaisempaa taidekokemusta.

Erityisherkille Taidepaja keskiviikkona 18.1.2023 kello 17- 20

Ryhmäkoko: max viisi

Hinta: 35 €/osallistuja/ 3 h, UKKO.fi-laskulla.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: taideohjaaja Eeva Mölkänen eeva.molkanen(at)gmail.com 040 750 9401
Ilmoittautuminen päättyy: tiistina 17.1.2023. Ilmoittautumisen jälkeen saat osallistumislinkin.

Osallistumiseen tarvitaan: tietokone, älypuhelin tai tabletti sekä laitteen kamera. 

Lisäksi tarvitset taidehetkeen seuraavat taidetarvikkeet:

 • Vanha kirja, jonka voit ottaa askarteluun. Mielellään kirja, jossa ei ole kuvia.
 • Lyijykynä, pyyhekumi, teroitin.
 • Vahvempaa paperia tai kartonkia.
 • Väritysvälineet mitä haluat käyttää.
 • Sakset ja paperipuikkoliima.
 • Erikeeper (jos haluat liimata painavampia koristeita kirjaan)

Vapaavalintaiset:

 • Leikattavia aikakausilehtiä
 • Askartelukoristeita
 • Tarroja
 • Lankaa
 • Kuviopaperia
 • Kiiltokuvia
 • Nappeja
 • Kangastilkkuja

*“Erityisherkkyydellä tarkoitetaan synnynnäistä, hermostollista ominaisuutta. Erityisherkkä ihminen reagoi tavallista herkemmin ulkoisiin ja sisäisiin ärsykkeisiin, sillä hermosto käsittelee aistien välittämää tietoa laajemmin ja syvällisemmin. Erityisherkkyys ei ole sairaus tai diagnoosi. Erityisherkkien ihmisten kokemukset omasta herkkyydestään vaihtelevat. Herkkyydestä voi olla sekä hyötyä että haittaa. Erityisen herkät ihmiset ovat usein luovia, intuitiivisia, pohdiskelevia ja tunnollisia. Toisaalta he kuormittuvat muita helpommin esimerkiksi kiireestä, melusta ja negatiivisesta ilmapiiristä.” Lähde Wikipedia

Tervetuloa!


1.Tammikuuta 2023

Luovaa taideohjaaja ja -tekijää vailla?

Hyvää uutta vuotta 2023

Tammikuulle mahtuu vielä pieniä työtehtäviä, ole yhteydessä!

Lue lisää palveluista tämän linkin kautta!

UUTISET 9.1.2023 verkko (1).jpg


1. Joulukuuta 2022

Tervetuloa seuraamaan Eepun joulukalenteria 2022

1. Kalenteriluukkulinkki: Askartele itse tehty joulutervehdys rasiaan

2. Kalenteriluukku: Askartele jouluisia kirjanmerkkejä ja lautasliinarenkaita

3. Kalenteriluukku: Ratsastuspäivä Rytsyretkillä

4. Kalenteriluukku: Inspiroidu kalenterin askartelusta

5. Kalenteriluukku: Eepun korttihaaste

6. Kalenteriluukku: Hyvää itsenäisyyspäivää

7. Kalenteriluukku: Jos voisin- päivän ajatuksia

8. Kalenteriluukku: Ohjeet suolalyhdyn tekoon

9. Kalenteriluukku: Tee pieniä jouluisia tuliaisia ystäville

10. Kalenterilluukku: Askartele joulukranssi oveen

11. Kalenteriluukku: Lue tunnelmallinen selattava satu musiikin kera: Joulusalaisuus 

12. Kalenteriluukku: Joululahjaidea koirille

13. Kalenteriluukku: Yhden tunnin taideohjausarvonta tammikuulle 2023! Osallistu arvontaan Facebookissa tämän linkin kautta!

Arvonta on päättynyt. Arvonta on suoritettu, jonka voitti Merja R. Voitosta on ilmoitettu henkilökohtaisesti. Kiitos osallistumisesta ja onnea voitosta.

14. Kalenteriluukku: Askartele jouluiset lasipurkit

15.Kalenteriluukku: Askartele lahjakassi 

16. Kalenteriluukku: Taiteilijan maalaushetki

17. Kalenteriluukku: Joululahjavinkki

18. Kalenteriluukku: Piirrä ikkunaan jouluista

19. Joulukalenteriluukku: Tee tähti koristeeksi vanhoista tapeteista

20. Joulukalenteriluukku: Paketoi lahjat kauniisiin tapetteihin

21. Joulukalenteriluku: Jouluinen valo koristeeksi tai lahjaksi

22. Joulukalenteriluukku: Tee hauska jouluinen hahmo

23. Joulukalenteriluukku: Tee vanhasta piparkakkumuotista koriste 

24. Joulukalenteriluukku: Lähde hetkeksi jouluiselle polulle mukaan


30. Syyskuuta 2022

Sylva ry:n Luova taidepiiri verkossa 6-12-vuotiaille lapsille 18.10.- 13.12.2022

Tule mukaan viettämään luovan hauskoja taidehetkiä yhdessä muiden lasten kanssa. Taidepiiri on tarkoitettu syöpää sairastaville 6-12-vuotiaille lapsille ja sairastuneen lapsen sisaruksille. Lasten Taidepiirissä saa vertaistukea mukavan tekemisen äärellä. Taidehetkessä voidaan askarrella, maalata vesiväreillä, rentoutua ja kuunnella musiikkia.

Työpajat ovat avoimia, joten voit tulla mukaan niille kerroille, jotka sinulle sopivat. Osallistuja ei tarvitse aiempaa taidekokemusta. Osallistumista varten ei tarvitse tehdä taidetarvikehankitoja.

Lue lisää Sylva ry:n sivuilta tämän linkin kautta. 

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: 

Sylva ry:n kuvataideohjaaja
Eeva Mölkänen
eeva.molkanen@sylva.fi
050 4367040

Verkkokuva esimerkki 27.9.2022 (1).jpg

 


29. Syyskuuta 2022

Sylva ry:n Luova taidepiiri verkossa 3–6- vuotiaille lapsille 4.10.- 29.11.2022

Tule mukaan viettämään luovan hauskoja taidehetkiä yhdessä muiden lasten kanssa. Taidepiiri on tarkoitettu syöpää sairastaville 3–6-vuotiaille lapsille ja sairastuneen lapsen sisaruksille. Lasten Taidepiirissä saa vertaistukea mukavan tekemisen äärellä. Taidehetkessä voidaan askarrella, maalata vesiväreillä, rentoutua ja kuunnella musiikkia.

Työpajat ovat avoimia, joten voit tulla mukaan niille kerroille, jotka sinulle sopivat.  Osallistuja ei tarvitse aiempaa taidekokemusta. Osallistumista varten ei tarvitse tehdä taidetarvikehankitoja. Perheen pienimmät voivat osallistua mukaan yhdessä aikuisen kanssa. 

Lue lisää Sylva ry:n sivuilta tämän linkin kautta. 

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: 

Sylva ry:n kuvataideohjaaja
Eeva Mölkänen
eeva.molkanen@sylva.fi
050 4367040

Verkkokuva esimerkki 27.9.2022.jpg


27. Syyskuuta 2022

SUONENJOEN TAIDESEURA RY:N KAIKILLE AVOIN YHTEISNÄYTTELY 28.9.- 21.10.2022

Kellarikallerian valkeassa salissa.
Avajaiset  tiistaina 27.9.22 klo 18.00. Vieraana muusikko Mandi Immonen.

Osoite: Olavi Leskisen katu 12, 77600 Suonenjoki


28. Heinäkuuta 2022

Lomaillen..

Teal Alcohol Ink Trust Yourself Quote Facebook Post (1400 x 500 px).jpg


2. Kesäkuuta 2022

Iisvesi kutsuu kylään! la 11.6.2022

Tapahtuma on osa valtakunnallista Avoimet Kylät- tapahtumaa, jota vietetään ympäri Suomen lauantaina 11.6.2022.

Tulkaa nauttimaan monipuolisesta koko perheelle suunnatusta ohjelmasta kello 11- 14 


Olen ohjaamassa Iisvesi-aiheista pinssityöpajaa klo 11-14 

Pinssipajan osallistumismaksu 2€, joka menee Iisvesi-seura ry:n toiminnan hyväksi. 

Lisäksi pajassa voi tehdä oman Terveisiä Iisvedeltä- postikortin!

 

Tapahtuman järjestää Iisvesi Seura ry yhteistyössä Iisveden Rantapaviljongin kanssa.

Iisveden Rantapaviljonki, Kymintie 8 77800 Iisvesi 

Lue lisää Iisvesi kutsuu kylään- tapahtumasta tämän linkin kautta! 

Tervetuloa! 

 


18. Toukokuuta 2022

FysioKulman 5 -vuotis- synttärikahvit ke 1.6. klo 12–18

FysioKulma 18.5.2022 facebook-mainos (Verkkoportfolio).jpg

FysioKulman 5 -vuotis- synttärikahvit ke 1.6. klo 12-18

 • Lahjakorttiarvonta kävijöiden kesken (Fysioterapiaan 2 x 45min)
 • Mahdollisuus tutustua Firstbeat Life terveys- ja hyvinvointipalveluun!
 • Askartelupaja klo 15–18 ohjaajana Eeva Mölkänen
 • Tarjolla kahvia!

Iisvedentie 3, 77600 Suonenjoki

Tervetuloa


10. Maaliskuuta 2022

Nuorten aikuisten luova taidepaja 23.3.2022

NA-artikkelikuva.jpg

Sylva ry:n Nuorten aikuisten Luova taidepaja on suunnattu kaikille syöpää sairastaville tai sen sairastaneille nuorille aikuisille verkossa keskiviikkona 23.3.2022, klo 18–19.30
Osallistu voimavaroja nostavaan taidepajaan, jossa taiteillaan luovan rennosti. Taidepajassa tehdään voimavarakartat, joilla nostetaan esiin omia voimavaroja ja vahvuuksia. Luovalla työskentelyllä rohkaistaan ja kannustetaan ilmaisemaan asioita, ilman suorituspaineita millainen taideteoksesta tulee. Osallistumiseen et tarvitse aikaisempaa taidetyöskentelykokemusta.

Varaa taidehetkeen kuppi kahvia, teetä tai jotain muuta lempijuomaa ja tule mukaan taiteilemaan yhdessä. 

Taidepaja on Teams-verkossa, osallistumiseen tarvitaan tietokone, älypuhelin tai tabletti sekä laitteen kamera. Teams-sovellus kannattaa ladata valmiiksi omalle laitteelle ennen osallistumista.

Taidepajaan tarvitset:  A4 paperia, joka on vähän paksumpaa esim. kartonki tai pahvi käy hyvin.  Kynä, jolla voi piirtää ja kirjoittaa, pyyhekumi ja sakset, leikattavia aikakausilehtiä ja paperipuikkoliima.
Vapaasti valittavia tarvikkeita:  Tusseja, viivoitin, tarroja liimattavia koristeita, kiiltokuvia, puuvärejä yms.

Ilmoittautumiset Sylvan kuvataideohjaajalle viimeistään ti 22.3. sähköpostilla. Ilmoittautumisen jälkeen saat työpajan ohjaajalta osallistumislinkin. Mukaan pääsee 7 ilmoittautumisjärjestyksessä. 

Sylva ry:n kuvataideohjaaja Eeva Mölkänen
eeva.molkanen@sylva.fi
050 4367040 

Fuck Cancer on Sylva ry:n valtakunnallinen yhteisö, joka nostaa esiin syöpään sairastuneet nuoret aikuiset. Ole mukana.

Tutustu lisää Sylva ry:n toimintaan tämän linkin kautta!


22. Helmikuuta 2022

Virtuaalikahvit luovien alojen toimijoille ja taiteilijoille 11.4.2022

Virtuaalikahvit ma 11.4.2022 klo 12-14 (1024 x 768 px).jpg

Virtuaalikahvit verkossa luovien alojen toimijoille ja taiteilijoille ma 11.4. Klo 12-14

Haluaisitko verkostoitua?
Kaipaatko ajatustenvaihtoa?

Virtuaalikahvit ovat suunnattu valtakunnallisesti kaikille luovien alojen toimijoille ja taiteilijoille.

Ideana on mahdollistaa toimijoille oma kanava, jossa voidaan verkostoitua, jakaa ajatuksia ja saada vertaisuuden kokemuksia. 

Virtuaalikahville osallistutaan Teams-sovelluksella. Ilmoittaudu viimeistään ma 4.4.2022 mennessä tämän linkin kautta! Mukaan pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä ensimmäiset 10 osallistujaa! 

Innostu, ilmoittaudu ja osallistu! 


9. Helmikuuta 2022

Luovaa ryhmätaidetoimintaa lapsille alkaen 16.2.- 18.5.2022

350394e6-3.2.2022-verkkosivuille-tapahtumakuvaksi-1920-x-1080-px-1600x900.jpg

Verkkovälitteinen luova taidepaja syöpää sairastaville lapsille (Päivitys: 30.3. ryhmään mahtuu vielä mukaan!)

Tule mukaan viettämään kivoja taidehetkiä muiden kanssa. Luovassa taidepajassa on mahdollisuus käsitellä sairauden herättämiä tunteita erilaisten taidetehtävien avulla. Taidepajassa voidaan mm. kuunnella musiikkia, askarrella ja rentoutua mukavan luovan tekemisen äärellä. Taidetehtävien avulla voidaan esimerkiksi vahvistaa itseilmaisua sekä lisätä osallistujan voimavaroja. Ryhmästä osallistujan on mahdollisuus saada vertaisuuden kokemuksia ja iloa arkeen.

Taidepajaan osallistutaan Teams-sovelluksella. Osallistumiseen tarvitaan tietokone, älypuhelin tai tabletti sekä laitteen kamera. Teams-sovellus kannattaa ladata valmiiksi omalle laitteelle ennen osallistumista.

Taidetuokiossa käytetään mm. seuraavia välineitä: lyijykynä, pyyhekumi ja teroitin, vahvempaa paperia tai kartonkia, väritysvälineet (esim. värikynät/-liidut, vesivärit tms.), sakset, paperipuikkoliima ja Erikeeper-liimaa

Osallistuja ei tarvitse aiempaa taidekokemusta. Toiveet huomioidaan mahdollisuuksien mukaan. Osallistumista varten ei tarvitse tehdä taidetarvikehankitoja.

Luova taidepaja järjestetään 3-6 -vuotiaille Keskiviikkoisin klo 14-15. Ryhmän koko: 7 osallistujaa (ilmoittautumisjärjestyksessä). Perheen pienimpien kannattaa osallistua aikuisen kanssa.

Ilmoittaumiset ja lisätiedot: 

Sylva ry:n kuvataideohjaaja
Eeva Mölkänen
eeva.molkanen@sylva.fi
050 4367040

Tutustu lisää Sylva ry:n toimintaan tämän linkin kautta! 


8. Helmikuuta 2022

Luovaa yksilökuvataidetoimintaa lapsille alkaen 17.2.- 19.5.2022

3-6- vuotiaat 1. ryhmä (2).jpg

Verkkovälitteinen luova taidepaja syöpää sairastaville lapsille torstaisin

(Vapaat ajat varattavissa 10-11 ja 11.30-13.30)

Tule mukaan viettämään kivoja taidehetkiä yhdessä kuvataideohjaajan kanssa. Luovassa taidepajassa on mahdollisuus käsitellä sairauden herättämiä tunteita erilaisten taidetehtävien avulla. Taidepajassa voidaan mm. kuunnella musiikkia, askarrella ja rentoutua mukavan luovan tekemisen äärellä. Taidetehtävien avulla voidaan esimerkiksi vahvistaa itseilmaisua sekä lisätä osallistujan voimavaroja. Taidepajaan osallistutaan Teams-sovelluksella. Osallistumiseen tarvitaan tietokone, älypuhelin tai tabletti sekä laitteen kamera. Teams-sovellus kannattaa ladata valmiiksi omalle laitteelle ennen osallistumista.

Taidetuokiossa käytetään mm. seuraavia välineitä: lyijykynä, pyyhekumi ja teroitin, vahvempaa paperia tai kartonkia, väritysvälineet (esim. värikynät/-liidut, vesivärit tms.), sakset, paperipuikkoliima ja Erikeeper-liimaa. Osallistuja ei tarvitse aiempaa taidekokemusta. Toiveet huomioidaan mahdollisuuksien mukaan. Osallistumista varten ei tarvitse tehdä taidetarvikehankitoja. Tule mukaan viettämään kivoja taidehetkiä yhdessä ohjaajan kanssa! 

Ilmoittautumiset ja lisätiedot:

Sylva ry:n kuvataideohjaaja
Eeva Mölkänen
eeva.molkanen@sylva.fi
050 4367040

Tutustu lisää Sylva ry:n toimintaan tämän linkin kautta! 


6.Tammikuuta 2022

Lastenkulttuuri Verson DigiLaku-hankkeen kuulumisia

9.8.2021- 8.10.2021 Lastenkulttuurikeskus Verson DigiLaku-hanketaiteilijana

Digitaalisen taiteen jaettavat materiaalit eri kohderyhmille verkkoon:

Tutustu DigiLaku-hankkeeseen ja sen taitelijoihin tämän linkin kautta! 

Videolinkki: Lapset kysyvät kuvataiteesta, Eepu vastaa


18. Marraskuuta 2021

Sylva ry:n Taidekirjatyöpaja lapsille ja sisaruksille 18.11. alkaen

Nimetön suunn.malli.jpg

Ilmoittaudu mukaan jännittävään taiteilijakirjatyöpajaan. Saat kartan, joka johdattelee sinua eteenpäin tarinallisuudellaan ja pienillä taidetehtävillä. Tehtävien avulla nostetaan esiin omia voimavaroja. Työpajoja järjestetään kahdelle eri ikäryhmälle: 5–7-vuotiaille ja 8–10-vuotiaille syöpää sairastaville lapsille sekä sairastuneen sisaruksille. Työpajat järjestetään Teams-sovelluksella verkossa, voit siis osallistua mistä tahansa, etkä tarvitse aikaisempaa taidekokemusta. Työpajat ovat avoimia, joten voit tulla mukaan niille kerroille, jotka sinulle sopivat. 

Taiteilijakirjatyöpajat järjestetään torstaisin 18.11.2021 alkaen: 5–7-vuotiaat klo 10-11 ja 8–10-vuotiaat klo 15-16 

Ilmoittaudu mukaan lähettämällä viesti Sylvan kuvataideohjaajalle Eevalle:

eeva.molkanen@sylva.fi  puh. 050 436 7040 

Ilmoittautumisen jälkeen saat työpajan ohjaajalta osallistumislinkin ja osallistumiskartan ohjeineen. 

Lue lisää Sylva ry:n Kuvataideterapiasta ja -toiminnasta tämän linkin kautta. 


27. Lokakuuta 2021

Halloween-ilta Suonenjoen FysioKulmassa pe 29.10.

29.10.2021 Facebook-postaus.jpg

Tervetuloa Suonenjoen FysioKulmaan perjantaina 29.10. Klo 16-19
* Me&i syksyn uutuudet
* FinnLite sisustustuotteet esillä
* Arvontaa
* Pikahierontoja
* Eeva Mölkänen maalaamassa pieniä kasvomaalauksia vieraille

"Suonenjoen kaupunki, Suonenjokilehti ja Kehitysyhtiö SavoGrow järjestävät yhdessä kaupungin yritysten, järjestöjen ja kuntalaisten kanssa koko kaupungin Halloween-tapahtuman 29.10.2021" 

Halloween- tapahtumakartta tästä linkistä!


27. Elokuuta 2021

Sylva ry:n Luova tunnetaitopiiri 3-6-vuotiaille lapsille 6.10. alkaen

20.8.2021-Sivusto-tarina-Luova-tunnetaitopiiri-.jpg

Luova  tunnetaitopiiri 3-6- vuotiaille 8 h x 1 h alkaen 6.10.2021- 24.11.2021 keskiviikkoisin klo 18–19 Hae mukaan tämän linkin kautta! 

Kurssi on tarkoitettu syöpää sairastaville 3–6-vuotiaille lapsille, jotka voisivat hyötyä tunteiden tunnistamisen oppimisesta ja käsittelystä luovilla menetelmillä. Osallistu yhdessä lapsesi kanssa ryhmään Teamsissa. Kurssilla käsitellään erilaisia tunteita kuvataiteen, musiikin, sadutuksen, rentoutumisen ja leikin avulla.

Kurssilla mahdollistetaan vertaistukea ja vahvistetaan sosiaalisia taitoja, erilaisten luovien menetelmien avulla. Itseilmaisua vahvistetaan sekä yksilötasolla että ryhmätyöskentelyssä. Lapsi saa tuntea olevansa osa ryhmää. Tuetaan nähdyksi ja kuulluksi tulemista omana itsenään, turvallisessa ympäristössä. Opetellaan tunteiden tunnistamista erilaisilla luovilla tehtävillä. Mukavan tekemisen kautta mahdollistetaan lapselle onnistumisen iloja ja vahvistetaan lapsen omia voimavaroja.

Lue lisää Sylva ry:n Luova tunnetaitopiiri- kurssista


18. Maaliskuuta 2021

HUMAKO MAHDOLLISTAA HUMAKIN OPISKELIJOILLE LUOVAA TOIMINTAA VERKOSSA

3.png

HUMAKO haluaa kutsua kaikki Humakin opiskelijat valtakunnallisesti osallistumaan luoviin toiminnallisiin taidepajoihin verkkoon. Luovaa maksutonta toimintaa on nuorille, aikuisopiskelijoille ja erityisherkäksi* itsensä kokeville opiskelijoille. Ryhmämuotoisissa pajoissa voidaan hyödyntää ratkaisukeskeisiä taideterapeuttisia taidetyöskentelymenetelmiä, jonka avulla voidaan nostaa omia voimavaroja esiin. Toiminnalla mahdollistetaan opiskelijoille oma kanava, jossa voidaan purkaa opiskeluun liittyviä haasteita, saaden toisista vertaistukea ja seuraa. Toiminnassa kohdataan kaikki tasavertaisina, erityistarpeet ja erityisryhmät huomioiden. Luovat taidepajat on suunnattu Humakin päivä-, monimuoto-, moniVerkko-opiskelijoille ja avoimen opiskelijoille valtakunnallisesti. Osallistumiseen tarvitset tietokoneen, web-kameran ja mikin. Osallistumiseen ei tarvitse aikaisempaa kokemusta taidetyöskentelystä.

Ilmoittautumislinkki

Paja 3. Hei sinä Erityisherkäksi itsesi kokeva Humakin opiskelija! Oletko kaivannut vertaistukea toisista erityisherkistä*? Oletko väsynyt opintoihin ja haluaisit käsitellä kenties opintojen haasteita luovilla menetelmillä?  Erityisherkkä taideohjaaja ohjaa maksuttoman luovan pajan verkossa muille itsensä Erityisherkäksi* kokeville opiskelijoille. Tehdään omat taiteilijakirjat ratkaisukeskeisillä taideterapeuttisilla työskentelymenetelmillä, jolla mahdollistetaan löytämään omia voimavaroja luovan tekemisen avulla.Et tarvitse aikaisempaa kokemusta taidetyöskentelystä ja rennossa illassa jutellaan luottamuksellisesti ryhmässä.

*“Erityisherkkyydellä tarkoitetaan synnynnäistä, hermostollista ominaisuutta. Erityisherkkä ihminen reagoi tavallista herkemmin ulkoisiin ja sisäisiin ärsykkeisiin, sillä hermosto käsittelee aistien välittämää tietoa laajemmin ja syvällisemmin. Erityisherkkyys ei ole sairaus tai diagnoosi. Erityisherkkien ihmisten kokemukset omasta herkkyydestään vaihtelevat. Herkkyydestä voi olla sekä hyötyä että haittaa. Erityisen herkät ihmiset ovat usein luovia, intuitiivisia, pohdiskelevia ja tunnollisia. Toisaalta he kuormittuvat muita helpommin esimerkiksi kiireestä, melusta ja negatiivisesta ilmapiiristä.” Lähde Wikipedia

ErityisherkilleTaiteilijakirjapaja
perjantaina 9.4.2021
klo 17–20
Ryhmäkoko: 10
Ilmoittautuminen päättyy 7.4 ja
saat sähköpostiin tiedon pääsystä mukaan.
Osallistumislinkki löytyy kommenteista.

Facebook- tapahtuman linkki

Lisätiedot, ohjaaja:   
Eeva Mölkänen yhteisöpedagogiopiskelija   
eeva.molkanen@humak.fi   040 750 9401   

HUMAKO:   
Krista Maarajärvi asiantuntija  
krista.maarajarvi@humako.net  045 182 0404   
HUMAKO on Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta, joka on Humakin opiskelijoiden oma järjestö. HUMAKO:n toiminnasta vastaavat opiskelijat ja sen tarkoituksena on valvoa ja edistää Humakin opiskelijoiden etua, erityisesti koulutukseen ja sitä tukeviin arkipäivän asioihin liittyen.


17. Maaliskuuta 2021

Luovan rento vaikuta-tuokio pohjoissavolaisille nuorille

22.3.2021 Facemainos Luovan rento vaikuta-tuokio pohjoissavolaisille nuorille (2).png

Hei sinä Pohjois-savolainen nuori aikuinen! Haluaisitko vaikuttaa oman kunnan nuorten asioihin? Vaikuta-tuokio on suunnattu pohjoissavolaisille nuorille (18-29-vuotiaille) aikuisille 7.4.2021 klo 17–19 Teams-verkkoalustalla. 

Osallistu yksin tai yhdessä ystävän kanssa luovaan maksuttomaan ryhmämuotoiseen Vaikuta-tuokioon. Ryhmään pääsee 10 ensimmäistä ilmoittautunutta. Illan mahdollistaa nuorille aikuisille Pohjois-Savon Liiton hanke. Tarkoituksena on mahdollistaa vertaistukea ja luovaa toimintaa, jossa voidaan nostaa omia voimavaroja esiin ratkaisukeskeisillä taideterapeuttisilla työskentelymenetelmillä. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta taidetyöskentelystä. 

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä  Ilmoittautuminen päättyy 5.4 Saat sähköpostiin tiedon pääsystä mukaan 6.4 klo 15.00 Lämpimästi tervetuloa!


16. Maaliskuuta 2021

HUMAKO mahdollistaa Humakin opiskelijoille luovaa toimintaa verkossa

KUVAKE 2.jpg

HUMAKO haluaa kutsua kaikki Humakin opiskelijat valtakunnallisesti osallistumaan luoviin toiminnallisiin taidepajoihin verkkoon. Luovaa maksutonta toimintaa on nuorille, aikuisopiskelijoille ja erityisherkäksi* itsensä kokeville opiskelijoille. Ryhmämuotoisissa pajoissa voidaan hyödyntää ratkaisukeskeisiä taideterapeuttisia taidetyöskentelymenetelmiä, jonka avulla voidaan nostaa omia voimavaroja esiin. Toiminnalla mahdollistetaan opiskelijoille oma kanava, jossa voidaan purkaa opiskeluun liittyviä haasteita, saaden toisista vertaistukea ja seuraa. Toiminnassa kohdataan kaikki tasavertaisina, erityistarpeet ja erityisryhmät huomioiden. 

Luovat taidepajat on suunnattu Humakin päivä-, monimuoto-, moniVerkko-opiskelijoille ja avoimen opiskelijoille valtakunnallisesti. Osallistumiseen tarvitset tietokoneen, web-kameran ja mikin. Osallistumiseen ei tarvitse aikaisempaa kokemusta taidetyöskentelystä. 

Paja 1. Milloin viimeksi olet nähnyt toisia opiskelijoita tai jutellut heidän kanssaan? Oletko väsynyt opintoihin ja kaipaisit mielekästä tekemistä? Osallistu verkossa maksuttomaan ryhmämuotoiseen taidepajaan, joka on suunnattu 18–29- vuotiaille opiskelijoille. Tarkoituksena on mahdollistaa vertaistukea ja luovaa toimintaa. Ratkaisukeskeisillä taideterapeuttisilla työskentelymenetelmillä mahdollistetaan löytämään omia voimavaroja. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta taidetyöskentelystä. 

Ilmoittautumislinkki, sama linkki käy kaikkiin pajoihin! 

pe 26.3 klo 17- 19  
VOIMAVARAKARTTAPAJA 
18–29-vuotiaille  
Ilmoittautuminen päättyy 24.3 ja saat sähköpostiin tiedon pääsystä mukaan. 
Ryhmäkoko: 10 

Lisätiedot, ohjaaja:   
Eeva Mölkänen yhteisöpedagogiopiskelija   
eeva.molkanen@humak.fi 040 750 9401   
www.Eepu.fi 
 
HUMAKO:   
Krista Maarajärvi asiantuntija  
krista.maarajarvi@humako.net  045 182 0404   
HUMAKO on Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta, joka on Humakin opiskelijoiden oma järjestö. HUMAKO:n toiminnasta vastaavat opiskelijat ja sen tarkoituksena on valvoa ja edistää Humakin opiskelijoiden etua, erityisesti koulutukseen ja sitä tukeviin arkipäivän asioihin liittyen.


15. Maaliskuuta 2021

HUMAKO MAHDOLLISTAA HUMAKIN OPISKELIJOILLE LUOVAA TOIMINTAA VERKOSSA

1.png

HUMAKO haluaa kutsua kaikki Humakin opiskelijat valtakunnallisesti osallistumaan luoviin toiminnallisiin taidepajoihin verkkoon. Luovaa maksutonta toimintaa on nuorille, aikuisopiskelijoille ja erityisherkäksi* itsensä kokeville opiskelijoille. Ryhmämuotoisissa pajoissa voidaan hyödyntää ratkaisukeskeisiä taideterapeuttisia taidetyöskentelymenetelmiä, jonka avulla voidaan nostaa omia voimavaroja esiin. Toiminnalla mahdollistetaan opiskelijoille oma kanava, jossa voidaan purkaa opiskeluun liittyviä haasteita, saaden toisista vertaistukea ja seuraa. Toiminnassa kohdataan kaikki tasavertaisina, erityistarpeet ja erityisryhmät huomioiden. 

Luovat taidepajat on suunnattu Humakin päivä-, monimuoto-, moniVerkko-opiskelijoille ja avoimen opiskelijoille valtakunnallisesti. Osallistumiseen tarvitset tietokoneen, web-kameran ja mikin. Osallistumiseen ei tarvitse aikaisempaa kokemusta taidetyöskentelystä. ILMOITTAUTUMISLINKKI, SAMA LINKKI KÄY KAIKKIIN PAJOIHIN! 

Paja 2. Haluaisitko omaa rentouttavaa aikaa tai luovaa toimintaa opintojen ja arkikiireiden lomaan? Osallistu verkossa maksuttomaan ryhmämuotoiseen taidepajaan, joka on suunnattu +30-vuotiaille. Tarkoituksena on mahdollistaa vertaistukea ja luovaa toimintaa. Juodaan kahvia, jutellaan samalla, kun piirretään mandaloita. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta taidetyöskentelystä.   
  
ke 31.3 klo 17-19  
MANDALAPAJA  
+30- vuotiaille   
Ryhmäkoko 20  
Ilmoittautuminen päättyy 30.3 ja saat sähköpostiin tiedon pääsystä mukaan.   

Facebook- tapahtuman linkki

Lisätiedot, ohjaaja:   
Eeva Mölkänen yhteisöpedagogiopiskelija   
eeva.molkanen@humak.fi  040 750 9401   

HUMAKO:   
Krista Maarajärvi asiantuntija  
krista.maarajarvi@humako.net  045 182 0404   
HUMAKO on Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta, joka on Humakin opiskelijoiden oma järjestö. HUMAKO:n toiminnasta vastaavat opiskelijat ja sen tarkoituksena on valvoa ja edistää Humakin opiskelijoiden etua, erityisesti koulutukseen ja sitä tukeviin arkipäivän asioihin liittyen.  


28. Joulukuuta 2020

Sylva ry:n Luova tunnetaitopiiri 3-6-vuotiaille lapsille

17.12.2020 FACE 3-6v Luova tunnetaitopiiri tunnetaitopiiri 2020_lapset (1).png

Kurssi on suunnattu 3-6 vuotiaille syöpää sairastaville lapsille, jotka voisivat hyötyä mahdollisesti tunteiden tunnistamisen oppimisesta ja käsittelystä luovilla menetelmillä. Osallistu yhdessä lapsesi kanssa Teamsissa tunteita käsittelevään ryhmään. Luovan tunnetaitopiirin ohjaajina toimivat Sylva ry:n kuvataideohjaaja Eeva Mölkänen ja Kuopion yliopistollisen sairaalan varhaiskasvatuksen opettaja Heli Wouters. Kurssilla käsitellään erilaisia tunteita kuvataiteen, musiikin, sadutuksen, rentoutumisen ja leikin avulla. Kurssilla mahdollistetaan vertaistukea ja vahvistetaan sosiaalisia taitoja, erilaisten luovien menetelmien avulla. Itseilmaisua vahvistetaan sekä yksilötasolla, että ryhmätyöskentelyssä. Lapsi saa tuntea olevansa osa ryhmää. Tuetaan nähdyksi ja kuulluksi tulemista omana itsenään, turvallisessa ympäristössä. Opetellaan erilaisten tunteiden tunnistamista erilaisilla luovilla tehtävillä. Mukavan tekemisen kautta mahdollistetaan lapselle onnistumisen iloja ja vahvistetaan lapsen omia voimavaroja. Kurssin teema-aiheet: Ryhmäytyminen, Tunteiden tunnistaminen,  Tunteista voimaa, Kiukku ja pelko (Nallesairaala), Itsetunto ja omakuva, Rentoutuminen, Koko perheen yhteinen hetki (Satuhieronta) ja Toivekerta. Ohjaajat: Sylva ry:n kuvataideohjaaja Eeva Mölkänen ja Kuopion Yliopistollisen sairaalan varhaiskasvatuksen opettaja Heli Wouters Lisätiedot: Eeva Mölkänen, Sylva ry, 050 436 7040 

Lisää tämän linkin kautta: Luova tunne taitopiiri-kurssista/ Sylva ry

Tämän linkin kautta pääset katsomaan Sylvan tapahtumia.


17. Heinäkuuta 2020

Kuopio Juhlii 6.8- 6.9.2020 ja Koko perheen luova kävelyreitti sai jatkoa

Kuopio Juhlii on yhteisöllinen kaupunkifestivaali. 6.8.- 6-9-2020 Koko perheen luova kävelyreitti sai jatkoa tapahtuman yhteydessä ja on kierrettävissä 10.- 16.8.2020 välisenä aikana Kuopion keskustassa. Järjestelyt hoitaa Pohjois-Savon Syöpäyhdistys ry Lue lisää:  Kuopio Juhlii, Koko-perheen luova kävelyreitti sai jatkoa  Ensimmäinen Koko perheen luova kävelyreitti Kuopiossa oli Euroopan Syöpäviikolla 25.5.-31.5.2020

Kuvapaloja edellisestä kävelyreitistä keväällä 2020 


30. Toukokuuta 2020

Valokuvin tehty haastattelu, kansainvälisen tupakaton päivään

EEPUKun syöpä astui sisään odottamatta 31.5.2020.jpg

Tästä linkistä haatattelun valokuvateokseen: Kun syöpä astui sisään odottamatta / Pohjois-Savon Syöpäyhdistykselle 30.5.2020

Toinen versio 18.7.2020 : Kun syöpä astui odottamatta sisään

 


24. Toukokuuta 2020

Koko perheen luova kävelyreitti Kuopiossa

Lisää tämän linkin kautta: Koko perheen luova kävelyreitti Kuopiossa

Euroopan Syöpäviikolla 25.5.-31.5.2020 Pohjois-Savon Syöpäyhdistys ry haluaa kannustaa osatapahtumallaan perheitä omaehtoiseen liikkumiseen ulkona ja luovaan yhdessä tekemiseen.

mainos etusivu 24.5.jpg

 

mainos 24.5.jpg

 


20. Huhtikuuta 2020

Pohjois-Savon Syöpäyhdistykselle blogikirjoitus

Mistä voimaa arkeen blogikirjoitus/ Pohjois-Savon Syöpäyhdistykselle tästä linkistä

24.5 BLOGIN KUVA.jpg

 


7. Huhtikuuta 2020

Uusia teoksia myynnissä

Käy tutustumassa uusiin teoksiin tämän linkin kautta

Uusia teoksia myynnissä.jpg


20. Maaliskuuta 2020

Suunnitteilla olevat toiminnat saattavat peruuntua Koronan vuoksi

Käy tutustumassa Suonenjoen Taideseuran sivuihin tämän linkin kautta.

Brown White Kids Father's Day Facebook Post (1).jpg


12. Helmikuuta 2020

Hae mukaan Suonenjoen Taideseura ry:n hallitukseen

Lähetä vapaamuotoinen hakemus: suonenjoen.taideseurary(a)gmail.com

Suonenjoen Taideseurasta lisää tämän linkin kautta

12.2.2020 mukaan mainos_.jpg


2. Helmikuuta 2020

Taideohjaajan terveiset

Brown Plain Collages Facebook Post (4).png


27.Tammikuuta 2020

Kun syöpä koskettaa- yhteistaideteos OLKA-pisteellä

LUE KYSIN JUTTU TÄMÄN LINKIN KAUTTA: OLKA-pisteen yhteistaideteos KUN SYÖPÄ KOSKETTAA

Yhteistaideteos "Kun syöpä koskettaa" on nähtävillä

OLKA-pisteellä KYSin Pääsairaalan pääaulassa 31.1.2020 klo 13 saakka. 


7.Tammikuuta 2020

OLKA-pisteellä

OLKA-pisteen pv.jpg


1.Tammikuuta 2020

Näyttely lähestyy..

Tulossa varsinaisten jäsenten yhteisnäyttely

Kellarikallerian harmaaseen saliin ajalle 6.5. - 29.5.2020.

Näyttelyn teema: Virtaa(ko). 

  IMG_20200118_212913_587.jpg

 


1. Joulukuuta 2019

Taideohjaajan tarvetta?

12.2.2020 TAIDEOHJAAJA netissä.jpg


28. Elokuuta 2019

Maapallo taidepaja La 7.9.2019

SEURAA ERI TAPAHTUMIA, MAAILMANTUSKAFESTIVAALI 3.9- 9.9.2019.png

Seuraa  Maapallotaidepaja/Maailmantuskafestivaali 


17. Elokuuta 2019

Suonenjoen Taiteiden yö 24.8.2019

Suonenjoen taideseuran Taiteiden yö-tapahtuma 24.8.2019

Kahvitarjoilu, livemaalari, taidepajoja. Musiikista vastaa Kuopion konservatorio, Suonenjoen osasto.

Kellarikalleriassa la 24.8. klo 18 - 20.Olavi Leskisen katu 12, 77600 Suonenjoki 

TERVETULOA!

Suonenjoen taiteiden yön ohjelmisto


29. Heinäkuuta 2019

Koko perheen taidehetki Ti 6.8.2019

VIRALLINEN SEURAN TAIDEPAJAMAINOS 2019.png

Seuraa Koko perheen taidehetki


25. Heinäkuuta 2019

Suonenjoen Taideseuran Juhlanäyttely

Juhlanäyttelyjuliste 2019.jpg


23. Kesäkuuta 2019

En ota uusia työtehtäviä vastaan toistaiseksi, kiitos.

www.Eepu.fi.png


20. Toukokuuta 2019

UUSI BLOGIKIRJOITUS Mitä syntyikään Kys:in seinille 2018

http://eepunoma.blogspot.com/2019/05/mita-syntyikaan-kysin-seinille-2018.html


19. Huhtikuuta 2019

Hyvää pääsiäistä 2019

Hyvää pääsiäistä (1).png


15. Huhtikuuta 2019

Tilataideteos matkusti Poriin Kaapelitehtaan näyttelystä

Kaapelitehtaan näyttelyssä ollut tilataideteos Ihmisen kasvu(a) pääsi osaksi WerSoi La Cumparsita -konserttia. Pori, Valimosali.

Ohjelmassa oli harmonikkamusiikin rakastettuja ikihelmiä, folkia ja teknologiaa hyvällä asenteella.

Mukana olivat: Ossi Ketola - viulut, Sari Perkiö - piano, syntikat, haitari, Anne-Marie Sillanpää - hanurit.

Valokuvat - Kirsi Luotonen. Vapaaehtoinen pääsymaksutuotto lahjoitetiin oppilasstipendeihin.

https://www.facebook.com/wersoiband/

 

ihmisen kasvua 2019.jpg


7. Maaliskuuta 2019

Nettisivuja päivitetään

Nettisivut ovat saaneet uuden ilmeen ja päivitys menossa niihin parasta aikaa.

 


25. Helmikuuta 2019

25.2- 26.3.2019 Lempyyn koulun oma Taidekerho pärähti käyntiin

Luovalla tekemisellä tuetaan ja vahvistetaan lasten ja nuorten itseilmaisua. Ratkaisukeskeisellä taideterapeuttisilla työmenetelmillä herätellään luovuutta ja uskalluksen vahvistamista ilmaista asioita kuvin. Kuvien ja luovien teosten kautta voi työstää mielikuvia ja ajatuksia elämästä. Monet asiat heräävät elämään uudelleen kuvien kautta. Jokaisella on lupa tulla kuulluksi ja nähdyksi, juuri sellaisena kuin on. Luovalla tekemisellä rohkaistaan ja kannustetaan, ilman suorituspaineita millainen lopullisesta teoksesta pitäisi tulla. Tekemisen prosessi ja yhdessä olo on tärkeintä.

Opetellaan ja kokeillaan uusia tekniikoita. Aiheissa voi olla teemoja minkä sisällä työskennellään. Monipuolisella tekemisellä tarjotaan luovaa ja innostavaa tekemistä, niin, että jokaiselle löytyisi jokin mieluinen tekniikka tai aihe. Lasten omat toiveet huomioidaan ja toteutetaan mahdollisuuksien mukaan, niin pitkälle kuin se on mahdollista. Koulussa aloitettu taidetoiminta voi herättää kipinän harrastuksen pariin myöhemmin vapaa-ajalla. 


 

19. Marraskuuta 2018

15.1.2019 Päättötyönäyttely lähestyy

Kutsu_Luo (1).jpg

LUO-Taidekoulu Alfanpäättötyönäyttely

Taiteilijan LUOmisprosessia pidetään mysteerinä. Sellaiseksi se usein jää myös taiteilijalle itselleen. Sen kautta syntyy teos uusi LUOmus.
Taiteen kokeminen on LUOkse tulemista, kohtaamista, joka on taidekokemuksen ydintä. Teosten edessä katsoja LUO omia tulkintojaan ja jakaa niitä toisten kokijoiden kanssa. Taiteen äärellä on mahdollista päästä uusien ajatusten ja ihmisten LUO tavalla joka ylittää arkisen kohtaamisen.
Näyttelyssä on esillä yhdeksän Taidekoulu Alfasta valmistuvan taiteilijan päättötyötä. Teosten sisältö nousee ihmisyydestä, ihmisenä olemisesta tässä maailmassa. Niissä tutkitaan ja käsitellään ihmisen tuntoja ja kokemuksia muutoksessa, uuden ja oudonkin edessä, elämän jatkuvaa liikettä.
Teostensa kautta taiteilijat jakavat oman maailmansa ja kutsuvat teosten LUO jakamaan tunteita ja ajatuksia kokemaan ne omalla tavallasi.


Näyttely LUO, taidekoulu Alfan päättötyönäyttely
Avajaiset 15.1.2019 klo 17 – 20
Kaapelitehdas, Puristamo
Tallberginkatu 1 C Helsinki
Näyttely on auki 16.-27.1.2019 ma-pe 11–19 la -su 11–17
Tervetuloa!  


17. Syyskuuta 2018

21.9.2018 Seinämaalauksien avoimet ovet Kysillä

Lapsihahmot, lapsi ja liikunta- aiheiset seinämaalaukset valmistuivat heinäkuussa KYSin lastenneurologian yksikön A1- käytävän seinille uusien liikuntasalien yhteyteen. 

Avoimet ovet 21.9.2018 kello10- 13.30

Tervetuloa


13. Elokuuta 2018

Seinämaalauksia KYSille

Lapsihahmojen, lapsi ja liikunta -aiheiset seinämaalaukset valmistuivat heinäkuussa KYSin lastenneurologian yksikön A1 –käytävän seinälle uusien liikuntasalien yhteyteen. 

Kuvia nähtävillä pian. 


18. Kesäkuuta 2018

25.6 Kolikkoinmäen Työläiskotimuseon avajaiset

25.6. 2018 Kolikkoinmäen Työläiskotimuseon kesänavaus klo 18
Kutsuvierastaiteilijan kesänäyttelyn ja Työläiskotimuseon ohjelmalliset avajaiset 
Esiintymässä Milja ja Anneli - Kesäisiä lauluja 
Iisvesi-Seuran muurinpohjalettukahvio
Olen kutsuvierastaiteilijana: ENNEN&NYT 25.6.-27.7. 
Järj. Suonenjoen kaupunki


21. Toukokuuta 2018

29.5 Kaapelitehtaalla Taidenäyttelyn avajaiset

HALOO

Haloo-taidenäyttely on Kaapelitehtaalla järjestettävä kuvataiteen suoramyyntitapahtuma. Haloossa ostat teoksen suoraan taiteilijalta, ilman välikäsiä ja ylimääräisiä kuluja. Nyt sinulla on mahdollisuus tehdä hyviä ostoksia kohtuulliseen, jokaisen kukkarolle sopivaan hintaan. Ja toisin kuin yleensä gallerianäyttelyissä, saat teoksen halutessasi heti mukaan!

Taide on sijoitus, taide on sisustusta, taide on valinta, taide on osa identiteettiä ja persoonallisuutta. Taideteos on myös ikimuistoinen lahja. Mukana näyttelyssä on yli 20 taiteilijaa, joten tarjonta on monipuolinen ja jokaiselle löytyy varmasti oma suosikki. Paikan päällä Kaapelilla on myös joka päivä joku taiteilijoistamme, joten pääset halutessasi keskustelemaan teoksista heidän kanssaan.

Haloo-näyttelyn taiteilijat tulevat eri puolilta Suomea. Osa tekijöistä on ammattitaiteilijoita, osa opiskelijoita. Yhdistävä tekijä on Taidekoulu Alfa, jonka opiskelijoita kaikki ovat tai ovat olleet. Haloo on heidän missio, yhteishanke ja vuosikurssitapaaminen.  

Ryhmän taiteilijat tekevät intohimoisesti kuvataidetta. Jokaiselle kuvan tekemisen merkitys on tärkeää. Taide on henkireikä / voimaa antava / itseilmaisun väline, josta yksikään tekijä ei luopuisi. 

Taiteilijat: Marja-Leena Eerola, Helena Hartikainen, Katja Ihanus, Kaija Ikäheimo, Suvi Jaakkonen, Maarit Kareno, Taru Kilpinen, Tarja Kettunen, Ritva Larsson, Terhi Leppäkoski, Eeva Mölkänen, Irma-Liisa Perttunen, Riitta Posti, Meri Rahkomaa, Elizabeth San Miguel, Rasaliina Seppälä, Tuulevi Sivunen, Marie Sonninen, Sini Vainio, Tarja Virta, Minna Väkeväinen

Näyttely on avoinna 30.5.-10.6.2018, ma-pe klo 11-19, la-su klo 11-17
Avajaiset: 29.5.-18 klo 17-19

Osoite: 
Kaapelitehtaan Puristamo
Tallberginkatu 1 C, 00180 HKI


21. Toukokuuta 2018

29.5.2018 Suonenjoen Taideseura ry:n taidenäyttely

Suonenjoen Taideseura – Kesänäyttely. Ohjelmalliset avajaiset 29.5. klo 18
Näyttelyt avoinna 30.5. - 27.6.2018
Vapaa pääsy.
Kellarikalleria, Olavi Leskisen katu 12. Avoinna ma, ti, to klo 14 – 18, ke, pe klo 11-15
www.suonenjoki.fi/kellarikalleria 
Kellarikalleria suljettu juhannusaattona 22.6 sekä 28.-29.6. näyttelyvaihdon vuoksi.

Valkean salin ohjelmallisissa avajaisissa 29.5. klo 18 juhlistetaan suonenjokelaisen ITE-taiteilija Niilo Rytkösen 90-vuotisn juhlavuotta ja julkistetaan Leo Härkösen kirja Rytkösen Kootut. Teos on  ennakkomyynnissä julkistamistilaisuuteen saakka Kellarikalleriassa, kirjastossa ja Suonenjoen kirjakaupassa.


12. Huhtikuuta 2018

12.4 Taidepäivä lapsille koululla

Taidepäivä kruunasi kerhovuoden

Sisä-Savon Sävelet ry:n taidekerhot ovat talven mittaan tarjonneet mahdollisuuden kuvataiteen ja teatteri-ilmaisun harrastamiseen Suonenjoen kyläkoulujen oppilaille. Kerhojen rahoitus on saatu Itä-Suomen aluehallintovirastolta ja Suonenjoen kaupungilta. Tavoitteena on ollut tarjota mahdollisuus taideharrastukseen keskusta-alueen ulkopuolella asuville lapsille.

Iisvedellä alaluokkien oppilaat kerhoilivat syyslukukaudella. Kerho huipentui joulukuiseen esiintymiseen Iisveden koulun yhteisessä Suomi 100 -juhlassa sekä pieneen taidenäyttelyyn, johon juhlavieraat ja toiset oppilaat pääsivät tutustumaan. Esityksessä käytettiin naamioteatteria ja varjoteatteria. Sinivalkoiset naamiot olivat esityksen lavastusta. Teatteri-ilmaisua opettanut Annukka Nurmi ohjasi muinaisista suomalaisista kertovan esityksen, jossa naamiohahmot löysivät mukavan paikan elellä ja asustella ja kylvivät pienen siemenen, josta kasvoi suuri sinivalkoinen Suomi-puu.

Lempyyn koululla kerho alkoi syksyllä ja jatkui koulun omana kerhotoimintana kevätlukukaudelle saakka. Kerhon päätöksenä koululla vietettiin taidepäivää huhtikuussa. Teemaksi valittiin koulun toiveen mukaan Mikael Agricola. Taidepajassa ideoitiin ja askarreltiin omat kirjanmerkit. Liimailun ja leimailun lomassa oppilaat pääsivät kokeilemaan myös Agricolan omaa kirjoitustapaa eli sulkakynää. Pieneen kirjanmerkkinäyttelyyn saatiin seinällinen upeita teoksia. Draamatyöpajassa tutustuttiin prosessidraaman ja nukketeatterin keinoin Mikael Agricolan elämään. Aikamatka 1500-luvulle antoi oppilaille mahdollisuuden heittäytyä rooleihin pienen Mikaelin naapureina ja tuttavina, tutustua Agricolan perheeseen ja opettaa kirjaimista kiinnostuneelle Mikael-nukelle, mistä lukemisessa ja kirjoittamisessa oikeastaan on kysymys. Lopuksi pohdiskeltiin lukutaidon merkitystä omassa elämässä.

Kouluilla Sisä-Savon Sävelet ry:n kerhotoiminta on otettu ilolla vastaan ja se on talven mittaan tuonut taideharrastuksen piiriin jälleen uusia oppilaita. Kuten kaikki muutkin taidot ja harrastukset, myös taiteen taidot vaativat harjoitusta karttuakseen.

Katso vanhemmat uutiset tästä ->