Ajankohtaista

18. Marraskuuta 2021

Sylva ry:n Taidekirjatyöpaja lapsille ja sisaruksille 18.11. alkaen

Nimetön suunn.malli.jpg

Ilmoittaudu mukaan jännittävään taiteilijakirjatyöpajaan. Saat kartan, joka johdattelee sinua eteenpäin tarinallisuudellaan ja pienillä taidetehtävillä. Tehtävien avulla nostetaan esiin omia voimavaroja. Työpajoja järjestetään kahdelle eri ikäryhmälle: 5–7-vuotiaille ja 8–10-vuotiaille syöpää sairastaville lapsille sekä sairastuneen sisaruksille. Työpajat järjestetään Teams-sovelluksella verkossa, voit siis osallistua mistä tahansa, etkä tarvitse aikaisempaa taidekokemusta. Työpajat ovat avoimia, joten voit tulla mukaan niille kerroille, jotka sinulle sopivat. 

Taiteilijakirjatyöpajat järjestetään torstaisin 18.11.2021 alkaen: 5–7-vuotiaat klo 10-11 ja 8–10-vuotiaat klo 15-16 

Ilmoittaudu mukaan lähettämällä viesti Sylvan kuvataideohjaajalle Eevalle:

eeva.molkanen@sylva.fi  puh. 050 436 7040 

Ilmoittautumisen jälkeen saat työpajan ohjaajalta osallistumislinkin ja osallistumiskartan ohjeineen. 

Lue lisää Sylva ry:n Kuvataideterapiasta ja -toiminnasta tämän linkin kautta. 


27. Lokakuuta 2021

Halloween-ilta Suonenjoen FysioKulmassa pe 29.10.

Tervetuloa Suonenjoen FysioKulmaan perjantaina 29.10. Klo 16-19
* Me&i syksyn uutuudet
* FinnLite sisustustuotteet esillä
* Arvontaa
* Pikahierontoja
* Eeva Mölkänen maalaamassa pieniä kasvomaalauksia vieraille

"Suonenjoen kaupunki, Suonenjokilehti ja Kehitysyhtiö SavoGrow järjestävät yhdessä kaupungin yritysten, järjestöjen ja kuntalaisten kanssa koko kaupungin Halloween-tapahtuman 29.10.2021" 

Tapahtumakartta Halloween-tapahtumaan tästä linkistä
29.10.2021 Facebook-postaus.jpg

 

 


27. Elokuuta 2021

Sylva ry:n Luova tunnetaitopiiri 3-6-vuotiaille lapsille 6.10. alkaen

20.8.2021-Sivusto-tarina-Luova-tunnetaitopiiri-.jpg

Luova  tunnettaitopiiri 3-6- vuotiaille 8 h x 1 h alkaen 6.10.2021- 24.11.2021 keskiviikkoisin klo 18–19 Hae mukaan tämän linkin kautta! 

Kurssi on tarkoitettu syöpää sairastaville 3–6-vuotiaille lapsille, jotka voisivat hyötyä tunteiden tunnistamisen oppimisesta ja käsittelystä luovilla menetelmillä. Osallistu yhdessä lapsesi kanssa ryhmään Teamsissa. Kurssilla käsitellään erilaisia tunteita kuvataiteen, musiikin, sadutuksen, rentoutumisen ja leikin avulla.

Kurssilla mahdollistetaan vertaistukea ja vahvistetaan sosiaalisia taitoja, erilaisten luovien menetelmien avulla. Itseilmaisua vahvistetaan sekä yksilötasolla että ryhmätyöskentelyssä. Lapsi saa tuntea olevansa osa ryhmää. Tuetaan nähdyksi ja kuulluksi tulemista omana itsenään, turvallisessa ympäristössä. Opetellaan erilaisten tunteiden tunnistamista erilaisilla luovilla tehtävillä. Mukavan tekemisen kautta mahdollistetaan lapselle onnistumisen iloja ja vahvistetaan lapsen omia voimavaroja.

Lue lisää Sylva ry:n Luova tunnetaitopiiri- kurssista


18. Maaliskuuta 2021

HUMAKO MAHDOLLISTAA HUMAKIN OPISKELIJOILLE LUOVAA TOIMINTAA VERKOSSA 3/3 PE 9.4.2021 klo 17-20

HUMAKO haluaa kutsua kaikki Humakin opiskelijat valtakunnallisesti osallistumaan luoviin toiminnallisiin taidepajoihin verkkoon. Luovaa maksutonta toimintaa on nuorille, aikuisopiskelijoille ja erityisherkäksi* itsensä kokeville opiskelijoille. Ryhmämuotoisissa pajoissa voidaan hyödyntää ratkaisukeskeisiä taideterapeuttisia taidetyöskentelymenetelmiä, jonka avulla voidaan nostaa omia voimavaroja esiin. Toiminnalla mahdollistetaan opiskelijoille oma kanava, jossa voidaan purkaa opiskeluun liittyviä haasteita, saaden toisista vertaistukea ja seuraa. Toiminnassa kohdataan kaikki tasavertaisina, erityistarpeet ja erityisryhmät huomioiden. Luovat taidepajat on suunnattu Humakin päivä-, monimuoto-, moniVerkko-opiskelijoille ja avoimen opiskelijoille valtakunnallisesti. Osallistumiseen tarvitset tietokoneen, web-kameran ja mikin. Osallistumiseen ei tarvitse aikaisempaa kokemusta taidetyöskentelystä.

Ilmoittautumislinkki

Paja 3. Hei sinä Erityisherkäksi itsesi kokeva Humakin opiskelija! Oletko kaivannut vertaistukea toisista erityisherkistä*? Oletko väsynyt opintoihin ja haluaisit käsitellä kenties opintojen haasteita luovilla menetelmillä?  Erityisherkkä taideohjaaja ohjaa maksuttoman luovan pajan verkossa muille itsensä Erityisherkäksi* kokeville opiskelijoille. Tehdään omat taiteilijakirjat ratkaisukeskeisillä taideterapeuttisilla työskentelymenetelmillä, jolla mahdollistetaan löytämään omia voimavaroja luovan tekemisen avulla.Et tarvitse aikaisempaa kokemusta taidetyöskentelystä ja rennossa illassa jutellaan luottamuksellisesti ryhmässä.

*“Erityisherkkyydellä tarkoitetaan synnynnäistä, hermostollista ominaisuutta. Erityisherkkä ihminen reagoi tavallista herkemmin ulkoisiin ja sisäisiin ärsykkeisiin, sillä hermosto käsittelee aistien välittämää tietoa laajemmin ja syvällisemmin. Erityisherkkyys ei ole sairaus tai diagnoosi. Erityisherkkien ihmisten kokemukset omasta herkkyydestään vaihtelevat. Herkkyydestä voi olla sekä hyötyä että haittaa. Erityisen herkät ihmiset ovat usein luovia, intuitiivisia, pohdiskelevia ja tunnollisia. Toisaalta he kuormittuvat muita helpommin esimerkiksi kiireestä, melusta ja negatiivisesta ilmapiiristä.” Lähde Wikipedia

ErityisherkilleTaiteilijakirjapaja
perjantaina 9.4.2021
klo 17–20
Ryhmäkoko: 10
Ilmoittautuminen päättyy 7.4 ja
saat sähköpostiin tiedon pääsystä mukaan.
Osallistumislinkki löytyy kommenteista.

Facebook- tapahtuman linkki

3.png

Lisätiedot, ohjaaja:   
Eeva Mölkänen yhteisöpedagogiopiskelija   
eeva.molkanen@humak.fi   040 750 9401   

HUMAKO:   
Krista Maarajärvi asiantuntija  
krista.maarajarvi@humako.net  045 182 0404   
HUMAKO on Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta, joka on Humakin opiskelijoiden oma järjestö. HUMAKO:n toiminnasta vastaavat opiskelijat ja sen tarkoituksena on valvoa ja edistää Humakin opiskelijoiden etua, erityisesti koulutukseen ja sitä tukeviin arkipäivän asioihin liittyen.


17. Maaliskuuta 2021

Luovan rento vaikuta-tuokio pohjoissavolaisille nuorille 7.4.2021 klo 17-19

Hei sinä Pohjois-savolainen nuori aikuinen! Haluaisitko vaikuttaa oman kunnan nuorten asioihin? Vaikuta-tuokio on suunnattu pohjoissavolaisille nuorille (18-29-vuotiaille) aikuisille 7.4.2021 klo 17–19 Teams-verkkoalustalla. 

Osallistu yksin tai yhdessä ystävän kanssa luovaan maksuttomaan ryhmämuotoiseen Vaikuta-tuokioon. Ryhmään pääsee 10 ensimmäistä ilmoittautunutta. Illan mahdollistaa nuorille aikuisille Pohjois-Savon Liiton hanke. Tarkoituksena on mahdollistaa vertaistukea ja luovaa toimintaa, jossa voidaan nostaa omia voimavaroja esiin ratkaisukeskeisillä taideterapeuttisilla työskentelymenetelmillä. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta taidetyöskentelystä. 

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä  Ilmoittautuminen päättyy 5.4 Saat sähköpostiin tiedon pääsystä mukaan 6.4 klo 15.00 Lämpimästi tervetuloa!

22.3.2021 Facemainos Luovan rento vaikuta-tuokio pohjoissavolaisille nuorille (2).png


16. Maaliskuuta 2021

HUMAKO mahdollistaa Humakin opiskelijoille luovaa toimintaa verkossa 1/3 PE 26.3.2021 klo 17-19

HUMAKO haluaa kutsua kaikki Humakin opiskelijat valtakunnallisesti osallistumaan luoviin toiminnallisiin taidepajoihin verkkoon. Luovaa maksutonta toimintaa on nuorille, aikuisopiskelijoille ja erityisherkäksi* itsensä kokeville opiskelijoille. Ryhmämuotoisissa pajoissa voidaan hyödyntää ratkaisukeskeisiä taideterapeuttisia taidetyöskentelymenetelmiä, jonka avulla voidaan nostaa omia voimavaroja esiin. Toiminnalla mahdollistetaan opiskelijoille oma kanava, jossa voidaan purkaa opiskeluun liittyviä haasteita, saaden toisista vertaistukea ja seuraa. Toiminnassa kohdataan kaikki tasavertaisina, erityistarpeet ja erityisryhmät huomioiden. 

Luovat taidepajat on suunnattu Humakin päivä-, monimuoto-, moniVerkko-opiskelijoille ja avoimen opiskelijoille valtakunnallisesti. Osallistumiseen tarvitset tietokoneen, web-kameran ja mikin. Osallistumiseen ei tarvitse aikaisempaa kokemusta taidetyöskentelystä. 

Paja 1. Milloin viimeksi olet nähnyt toisia opiskelijoita tai jutellut heidän kanssaan? Oletko väsynyt opintoihin ja kaipaisit mielekästä tekemistä? Osallistu verkossa maksuttomaan ryhmämuotoiseen taidepajaan, joka on suunnattu 18–29- vuotiaille opiskelijoille. Tarkoituksena on mahdollistaa vertaistukea ja luovaa toimintaa. Ratkaisukeskeisillä taideterapeuttisilla työskentelymenetelmillä mahdollistetaan löytämään omia voimavaroja. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta taidetyöskentelystä. 

Ilmoittautumislinkki, sama linkki käy kaikkiin pajoihin! 

pe 26.3 klo 17- 19  
VOIMAVARAKARTTAPAJA 
18–29-vuotiaille  
Ilmoittautuminen päättyy 24.3 ja saat sähköpostiin tiedon pääsystä mukaan. 
Ryhmäkoko: 10 

KUVAKE 2.jpg

Lisätiedot, ohjaaja:   
Eeva Mölkänen yhteisöpedagogiopiskelija   
eeva.molkanen@humak.fi 040 750 9401   
www.Eepu.fi 
 
HUMAKO:   
Krista Maarajärvi asiantuntija  
krista.maarajarvi@humako.net  045 182 0404   
HUMAKO on Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta, joka on Humakin opiskelijoiden oma järjestö. HUMAKO:n toiminnasta vastaavat opiskelijat ja sen tarkoituksena on valvoa ja edistää Humakin opiskelijoiden etua, erityisesti koulutukseen ja sitä tukeviin arkipäivän asioihin liittyen.


15. Maaliskuuta 2021

HUMAKO MAHDOLLISTAA HUMAKIN OPISKELIJOILLE LUOVAA TOIMINTAA VERKOSSA 2/3 KE 31.3.2021 klo 17-19

HUMAKO haluaa kutsua kaikki Humakin opiskelijat valtakunnallisesti osallistumaan luoviin toiminnallisiin taidepajoihin verkkoon. Luovaa maksutonta toimintaa on nuorille, aikuisopiskelijoille ja erityisherkäksi* itsensä kokeville opiskelijoille. Ryhmämuotoisissa pajoissa voidaan hyödyntää ratkaisukeskeisiä taideterapeuttisia taidetyöskentelymenetelmiä, jonka avulla voidaan nostaa omia voimavaroja esiin. Toiminnalla mahdollistetaan opiskelijoille oma kanava, jossa voidaan purkaa opiskeluun liittyviä haasteita, saaden toisista vertaistukea ja seuraa. Toiminnassa kohdataan kaikki tasavertaisina, erityistarpeet ja erityisryhmät huomioiden. 

Luovat taidepajat on suunnattu Humakin päivä-, monimuoto-, moniVerkko-opiskelijoille ja avoimen opiskelijoille valtakunnallisesti. Osallistumiseen tarvitset tietokoneen, web-kameran ja mikin. Osallistumiseen ei tarvitse aikaisempaa kokemusta taidetyöskentelystä. ILMOITTAUTUMISLINKKI, SAMA LINKKI KÄY KAIKKIIN PAJOIHIN! 

Paja 2. Haluaisitko omaa rentouttavaa aikaa tai luovaa toimintaa opintojen ja arkikiireiden lomaan? Osallistu verkossa maksuttomaan ryhmämuotoiseen taidepajaan, joka on suunnattu +30-vuotiaille. Tarkoituksena on mahdollistaa vertaistukea ja luovaa toimintaa. Juodaan kahvia, jutellaan samalla, kun piirretään mandaloita. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta taidetyöskentelystä.   
  
ke 31.3 klo 17-19  
MANDALAPAJA  
+30- vuotiaille   
Ryhmäkoko 20  
Ilmoittautuminen päättyy 30.3 ja saat sähköpostiin tiedon pääsystä mukaan.   

Facebook- tapahtuman linkki

1.png

Lisätiedot, ohjaaja:   
Eeva Mölkänen yhteisöpedagogiopiskelija   
eeva.molkanen@humak.fi  040 750 9401   

HUMAKO:   
Krista Maarajärvi asiantuntija  
krista.maarajarvi@humako.net  045 182 0404   
HUMAKO on Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta, joka on Humakin opiskelijoiden oma järjestö. HUMAKO:n toiminnasta vastaavat opiskelijat ja sen tarkoituksena on valvoa ja edistää Humakin opiskelijoiden etua, erityisesti koulutukseen ja sitä tukeviin arkipäivän asioihin liittyen.  


28. Joulukuuta 2020

Sylva ry:n Luova tunnetaitopiiri 3-6-vuotiaille lapsille

17.12.2020  FACE  3-6v Luova tunnetaitopiiri tunnetaitopiiri 2020_lapset (1).png

Kurssi on suunnattu 3-6 vuotiaille syöpää sairastaville lapsille, jotka voisivat hyötyä mahdollisesti tunteiden tunnistamisen oppimisesta ja käsittelystä luovilla menetelmillä. Osallistu yhdessä lapsesi kanssa Teamsissa tunteita käsittelevään ryhmään. Luovan tunnetaitopiirin ohjaajina toimivat Sylva ry:n kuvataideohjaaja Eeva Mölkänen ja Kuopion yliopistollisen sairaalan varhaiskasvatuksen opettaja Heli Wouters. Kurssilla käsitellään erilaisia tunteita kuvataiteen, musiikin, sadutuksen, rentoutumisen ja leikin avulla. Kurssilla mahdollistetaan vertaistukea ja vahvistetaan sosiaalisia taitoja, erilaisten luovien menetelmien avulla. Itseilmaisua vahvistetaan sekä yksilötasolla, että ryhmätyöskentelyssä. Lapsi saa tuntea olevansa osa ryhmää. Tuetaan nähdyksi ja kuulluksi tulemista omana itsenään, turvallisessa ympäristössä. Opetellaan erilaisten tunteiden tunnistamista erilaisilla luovilla tehtävillä. Mukavan tekemisen kautta mahdollistetaan lapselle onnistumisen iloja ja vahvistetaan lapsen omia voimavaroja. Kurssin teema-aiheet: Ryhmäytyminen, Tunteiden tunnistaminen,  Tunteista voimaa, Kiukku ja pelko (Nallesairaala), Itsetunto ja omakuva, Rentoutuminen, Koko perheen yhteinen hetki (Satuhieronta) ja Toivekerta. Ohjaajat: Sylva ry:n kuvataideohjaaja Eeva Mölkänen ja Kuopion Yliopistollisen sairaalan varhaiskasvatuksen opettaja Heli Wouters Lisätiedot: Eeva Mölkänen, Sylva ry, 050 436 7040 

Lisää tämän linkin kautta: Luova tunne taitopiiri-kurssista/ Sylva ry

Tämän linkin kautta pääset katsomaan Sylvan tapahtumia.


17. Heinäkuuta 2020

Kuopio Juhlii 6.8- 6.9.2020 ja Koko perheen luova kävelyreitti sai jatkoa

Kuopio Juhlii on yhteisöllinen kaupunkifestivaali. 6.8.- 6-9-2020 Koko perheen luova kävelyreitti sai jatkoa tapahtuman yhteydessä ja on kierrettävissä 10.- 16.8.2020 välisenä aikana Kuopion keskustassa. Järjestelyt hoitaa Pohjois-Savon Syöpäyhdistys ry Lue lisää:  Kuopio Juhlii, Koko-perheen luova kävelyreitti sai jatkoa  Ensimmäinen Koko perheen luova kävelyreitti Kuopiossa oli Euroopan Syöpäviikolla 25.5.-31.5.2020

Kuvapaloja edellisestä kävelyreitistä keväällä 2020 


30. Toukokuuta 2020

Valokuvin tehty haastattelu, kansainvälisen tupakaton päivään

Tästä linkistä haatattelun valokuvateokseen: Kun syöpä astui sisään odottamatta / Pohjois-Savon Syöpäyhdistykselle 30.5.2020

Toinen versio 18.7.2020 : Kun syöpä astui odottamatta sisään

EEPUKun syöpä astui sisään odottamatta 31.5.2020.jpg


24. Toukokuuta 2020

Koko perheen luova kävelyreitti Kuopiossa

Lisää tämän linkin kautta: Koko perheen luova kävelyreitti Kuopiossa

Euroopan Syöpäviikolla 25.5.-31.5.2020 Pohjois-Savon Syöpäyhdistys ry haluaa kannustaa osatapahtumallaan perheitä omaehtoiseen liikkumiseen ulkona ja luovaan yhdessä tekemiseen.

mainos etusivu 24.5.jpg

 

mainos 24.5.jpg

 


20. Huhtikuuta 2020

Pohjois-Savon Syöpäyhdistykselle blogikirjoitus

Mistä voimaa arkeen blogikirjoitus/ Pohjois-Savon Syöpäyhdistykselle tästä linkistä

24.5 BLOGIN KUVA.jpg

 


7. Huhtikuuta 2020

Uusia teoksia myynnissä

 

 Käy tutustumassa uusiin teoksiin tämän linkin kautta

Uusia teoksia myynnissä.jpg


20. Maaliskuuta 2020

Suunnitteilla olevat toiminnat saattavat peruuntua Koronan vuoksi

Käy tutustumassa Suonenjoen Taideseuran sivuihin tämän linkin kautta.

Brown White Kids Father's Day Facebook Post (1).jpg


12. Helmikuuta 2020

Hae mukaan Suonenjoen Taideseura ry:n hallitukseen

Lähetä vapaamuotoinen hakemus: suonenjoen.taideseurary(a)gmail.com

Suonenjoen Taideseurasta lisää tämän linkin kautta

12.2.2020 mukaan mainos_.jpg


2. Helmikuuta 2020

Taideohjaajan terveiset

Brown Plain Collages Facebook Post (4).png


27.Tammikuuta 2020

Kun syöpä koskettaa- yhteistaideteos OLKA-pisteellä

LUE KYSIN JUTTU TÄMÄN LINKIN KAUTTA: OLKA-pisteen yhteistaideteos KUN SYÖPÄ KOSKETTAA

Yhteistaideteos "Kun syöpä koskettaa" on nähtävillä

OLKA-pisteellä KYSin Pääsairaalan pääaulassa 31.1.2020 klo 13 saakka. 


7.Tammikuuta 2020

OLKA-pisteellä

OLKA-pisteen pv.jpg


1.Tammikuuta 2020

Näyttely lähestyy..

Tulossa varsinaisten jäsenten yhteisnäyttely

Kellarikallerian harmaaseen saliin ajalle 6.5. - 29.5.2020.

Näyttelyn teema: Virtaa(ko). 

  IMG_20200118_212913_587.jpg

 


1. Joulukuuta 2019

Taideohjaajan tarvetta?

12.2.2020 TAIDEOHJAAJA netissä.jpg


28. Elokuuta 2019

Maapallo taidepaja La 7.9.2019

SEURAA ERI TAPAHTUMIA, MAAILMANTUSKAFESTIVAALI 3.9- 9.9.2019.png

Seuraa  Maapallotaidepaja/Maailmantuskafestivaali 


17. Elokuuta 2019

Suonenjoen Taiteiden yö 24.8.2019

Suonenjoen taideseuran Taiteiden yö-tapahtuma 24.8.2019

Kahvitarjoilu, livemaalari, taidepajoja. Musiikista vastaa Kuopion konservatorio, Suonenjoen osasto.

Kellarikalleriassa la 24.8. klo 18 - 20.Olavi Leskisen katu 12, 77600 Suonenjoki 

TERVETULOA!

Suonenjoen taiteiden yön ohjelmisto


29. Heinäkuuta 2019

Koko perheen taidehetki Ti 6.8.2019

VIRALLINEN SEURAN TAIDEPAJAMAINOS 2019.png

Seuraa Koko perheen taidehetki


25. Heinäkuuta 2019

Suonenjoen Taideseuran Juhlanäyttely

Juhlanäyttelyjuliste 2019.jpg


23. Kesäkuuta 2019

En ota uusia työtehtäviä vastaan toistaiseksi, kiitos.

www.Eepu.fi.png


20. Toukokuuta 2019

UUSI BLOGIKIRJOITUS Mitä syntyikään Kys:in seinille 2018

http://eepunoma.blogspot.com/2019/05/mita-syntyikaan-kysin-seinille-2018.html


19. Huhtikuuta 2019

Hyvää pääsiäistä 2019

Hyvää pääsiäistä (1).png


15. Huhtikuuta 2019

Tilataideteos matkusti Poriin Kaapelitehtaan näyttelystä

Kaapelitehtaan näyttelyssä ollut tilataideteos Ihmisen kasvu(a) pääsi osaksi WerSoi La Cumparsita -konserttia. Pori, Valimosali.

Ohjelmassa oli harmonikkamusiikin rakastettuja ikihelmiä, folkia ja teknologiaa hyvällä asenteella.

Mukana olivat: Ossi Ketola - viulut, Sari Perkiö - piano, syntikat, haitari, Anne-Marie Sillanpää - hanurit.

Valokuvat - Kirsi Luotonen. Vapaaehtoinen pääsymaksutuotto lahjoitetiin oppilasstipendeihin.

https://www.facebook.com/wersoiband/

 

ihmisen kasvua 2019.jpg


7. Maaliskuuta 2019

Nettisivuja päivitetään

Nettisivut ovat saaneet uuden ilmeen ja päivitys menossa niihin parasta aikaa.

 


25. Helmikuuta 2019

25.2- 26.3.2019 Lempyyn koulun oma Taidekerho pärähti käyntiin

Luovalla tekemisellä tuetaan ja vahvistetaan lasten ja nuorten itseilmaisua. Ratkaisukeskeisellä taideterapeuttisilla työmenetelmillä herätellään luovuutta ja uskalluksen vahvistamista ilmaista asioita kuvin. Kuvien ja luovien teosten kautta voi työstää mielikuvia ja ajatuksia elämästä. Monet asiat heräävät elämään uudelleen kuvien kautta. Jokaisella on lupa tulla kuulluksi ja nähdyksi, juuri sellaisena kuin on. Luovalla tekemisellä rohkaistaan ja kannustetaan, ilman suorituspaineita millainen lopullisesta teoksesta pitäisi tulla. Tekemisen prosessi ja yhdessä olo on tärkeintä.

Opetellaan ja kokeillaan uusia tekniikoita. Aiheissa voi olla teemoja minkä sisällä työskennellään. Monipuolisella tekemisellä tarjotaan luovaa ja innostavaa tekemistä, niin, että jokaiselle löytyisi jokin mieluinen tekniikka tai aihe. Lasten omat toiveet huomioidaan ja toteutetaan mahdollisuuksien mukaan, niin pitkälle kuin se on mahdollista. Koulussa aloitettu taidetoiminta voi herättää kipinän harrastuksen pariin myöhemmin vapaa-ajalla. 


31. Tammikuuta 2019

Uusi blogikirjoitus

PÄÄTTÖTYÖ IHMISEN KASVU(A) JATKUU...

http://eepunoma.blogspot.com/2019/01/paattotyo-ihmisen-kasvua-jatkuu.html


29. Tammikuuta 2019

Uusi blogikirjoitus

MITEN PÄÄTTÖTYÖNÄYTTELYN TEOKSET RAKENTUIVAT

http://eepunoma.blogspot.com/2019/01/miten-paattotyonayttelyn-teokset.html


25. Tammikuuta 2019

Uusi blogikirjoitus

ARTIST STATEMENT

http://eepunoma.blogspot.com/2019/01/artist-statement.html


19. Marraskuuta 2018

15.1.2019 Päättötyönäyttely lähestyy

Kutsu_Luo (1).jpg

LUO-Taidekoulu Alfanpäättötyönäyttely

Taiteilijan LUOmisprosessia pidetään mysteerinä. Sellaiseksi se usein jää myös taiteilijalle itselleen. Sen kautta syntyy teos uusi LUOmus.
Taiteen kokeminen on LUOkse tulemista, kohtaamista, joka on taidekokemuksen ydintä. Teosten edessä katsoja LUO omia tulkintojaan ja jakaa niitä toisten kokijoiden kanssa. Taiteen äärellä on mahdollista päästä uusien ajatusten ja ihmisten LUO tavalla joka ylittää arkisen kohtaamisen.
Näyttelyssä on esillä yhdeksän Taidekoulu Alfasta valmistuvan taiteilijan päättötyötä. Teosten sisältö nousee ihmisyydestä, ihmisenä olemisesta tässä maailmassa. Niissä tutkitaan ja käsitellään ihmisen tuntoja ja kokemuksia muutoksessa, uuden ja oudonkin edessä, elämän jatkuvaa liikettä.
Teostensa kautta taiteilijat jakavat oman maailmansa ja kutsuvat teosten LUO jakamaan tunteita ja ajatuksia kokemaan ne omalla tavallasi.


Näyttely LUO, taidekoulu Alfan päättötyönäyttely
Avajaiset 15.1.2019 klo 17 – 20
Kaapelitehdas, Puristamo
Tallberginkatu 1 C Helsinki
Näyttely on auki 16.-27.1.2019 ma-pe 11–19 la -su 11–17
Tervetuloa!  


17. Syyskuuta 2018

21.9.2018 Seinämaalauksien avoimet ovet Kysillä

Lapsihahmot, lapsi ja liikunta- aiheiset seinämaalaukset valmistuivat heinäkuussa KYSin lastenneurologian yksikön A1- käytävän seinille uusien liikuntasalien yhteyteen. 

Avoimet ovet 21.9.2018 kello10- 13.30

Tervetuloa


13. Elokuuta 2018

Seinämaalauksia KYSille

Lapsihahmojen, lapsi ja liikunta -aiheiset seinämaalaukset valmistuivat heinäkuussa KYSin lastenneurologian yksikön A1 –käytävän seinälle uusien liikuntasalien yhteyteen. 

Kuvia nähtävillä pian. 


18. Kesäkuuta 2018

25.6 Kolikkoinmäen Työläiskotimuseon avajaiset

25.6. 2018 Kolikkoinmäen Työläiskotimuseon kesänavaus klo 18
Kutsuvierastaiteilijan kesänäyttelyn ja Työläiskotimuseon ohjelmalliset avajaiset 
Esiintymässä Milja ja Anneli - Kesäisiä lauluja 
Iisvesi-Seuran muurinpohjalettukahvio
Olen kutsuvierastaiteilijana: ENNEN&NYT 25.6.-27.7. 
Järj. Suonenjoen kaupunki


21. Toukokuuta 2018

29.5 Kaapelitehtaalla Taidenäyttelyn avajaiset

HALOO

Haloo-taidenäyttely on Kaapelitehtaalla järjestettävä kuvataiteen suoramyyntitapahtuma. Haloossa ostat teoksen suoraan taiteilijalta, ilman välikäsiä ja ylimääräisiä kuluja. Nyt sinulla on mahdollisuus tehdä hyviä ostoksia kohtuulliseen, jokaisen kukkarolle sopivaan hintaan. Ja toisin kuin yleensä gallerianäyttelyissä, saat teoksen halutessasi heti mukaan!

Taide on sijoitus, taide on sisustusta, taide on valinta, taide on osa identiteettiä ja persoonallisuutta. Taideteos on myös ikimuistoinen lahja. Mukana näyttelyssä on yli 20 taiteilijaa, joten tarjonta on monipuolinen ja jokaiselle löytyy varmasti oma suosikki. Paikan päällä Kaapelilla on myös joka päivä joku taiteilijoistamme, joten pääset halutessasi keskustelemaan teoksista heidän kanssaan.

Haloo-näyttelyn taiteilijat tulevat eri puolilta Suomea. Osa tekijöistä on ammattitaiteilijoita, osa opiskelijoita. Yhdistävä tekijä on Taidekoulu Alfa, jonka opiskelijoita kaikki ovat tai ovat olleet. Haloo on heidän missio, yhteishanke ja vuosikurssitapaaminen.  

Ryhmän taiteilijat tekevät intohimoisesti kuvataidetta. Jokaiselle kuvan tekemisen merkitys on tärkeää. Taide on henkireikä / voimaa antava / itseilmaisun väline, josta yksikään tekijä ei luopuisi. 

Taiteilijat: Marja-Leena Eerola, Helena Hartikainen, Katja Ihanus, Kaija Ikäheimo, Suvi Jaakkonen, Maarit Kareno, Taru Kilpinen, Tarja Kettunen, Ritva Larsson, Terhi Leppäkoski, Eeva Mölkänen, Irma-Liisa Perttunen, Riitta Posti, Meri Rahkomaa, Elizabeth San Miguel, Rasaliina Seppälä, Tuulevi Sivunen, Marie Sonninen, Sini Vainio, Tarja Virta, Minna Väkeväinen

Näyttely on avoinna 30.5.-10.6.2018, ma-pe klo 11-19, la-su klo 11-17
Avajaiset: 29.5.-18 klo 17-19

Osoite: 
Kaapelitehtaan Puristamo
Tallberginkatu 1 C, 00180 HKI


21. Toukokuuta 2018

29.5.2018 Suonenjoen Taideseura ry:n taidenäyttely

Suonenjoen Taideseura – Kesänäyttely. Ohjelmalliset avajaiset 29.5. klo 18
Näyttelyt avoinna 30.5. - 27.6.2018
Vapaa pääsy.
Kellarikalleria, Olavi Leskisen katu 12. Avoinna ma, ti, to klo 14 – 18, ke, pe klo 11-15
www.suonenjoki.fi/kellarikalleria 
Kellarikalleria suljettu juhannusaattona 22.6 sekä 28.-29.6. näyttelyvaihdon vuoksi.

Valkean salin ohjelmallisissa avajaisissa 29.5. klo 18 juhlistetaan suonenjokelaisen ITE-taiteilija Niilo Rytkösen 90-vuotisn juhlavuotta ja julkistetaan Leo Härkösen kirja Rytkösen Kootut. Teos on  ennakkomyynnissä julkistamistilaisuuteen saakka Kellarikalleriassa, kirjastossa ja Suonenjoen kirjakaupassa.


12. Huhtikuuta 2018

12.4 Taidepäivä lapsille koululla

Taidepäivä kruunasi kerhovuoden

Sisä-Savon Sävelet ry:n taidekerhot ovat talven mittaan tarjonneet mahdollisuuden kuvataiteen ja teatteri-ilmaisun harrastamiseen Suonenjoen kyläkoulujen oppilaille. Kerhojen rahoitus on saatu Itä-Suomen aluehallintovirastolta ja Suonenjoen kaupungilta. Tavoitteena on ollut tarjota mahdollisuus taideharrastukseen keskusta-alueen ulkopuolella asuville lapsille.

Iisvedellä alaluokkien oppilaat kerhoilivat syyslukukaudella. Kerho huipentui joulukuiseen esiintymiseen Iisveden koulun yhteisessä Suomi 100 -juhlassa sekä pieneen taidenäyttelyyn, johon juhlavieraat ja toiset oppilaat pääsivät tutustumaan. Esityksessä käytettiin naamioteatteria ja varjoteatteria. Sinivalkoiset naamiot olivat esityksen lavastusta. Teatteri-ilmaisua opettanut Annukka Nurmi ohjasi muinaisista suomalaisista kertovan esityksen, jossa naamiohahmot löysivät mukavan paikan elellä ja asustella ja kylvivät pienen siemenen, josta kasvoi suuri sinivalkoinen Suomi-puu.

Lempyyn koululla kerho alkoi syksyllä ja jatkui koulun omana kerhotoimintana kevätlukukaudelle saakka. Kerhon päätöksenä koululla vietettiin taidepäivää huhtikuussa. Teemaksi valittiin koulun toiveen mukaan Mikael Agricola. Taidepajassa ideoitiin ja askarreltiin omat kirjanmerkit. Liimailun ja leimailun lomassa oppilaat pääsivät kokeilemaan myös Agricolan omaa kirjoitustapaa eli sulkakynää. Pieneen kirjanmerkkinäyttelyyn saatiin seinällinen upeita teoksia. Draamatyöpajassa tutustuttiin prosessidraaman ja nukketeatterin keinoin Mikael Agricolan elämään. Aikamatka 1500-luvulle antoi oppilaille mahdollisuuden heittäytyä rooleihin pienen Mikaelin naapureina ja tuttavina, tutustua Agricolan perheeseen ja opettaa kirjaimista kiinnostuneelle Mikael-nukelle, mistä lukemisessa ja kirjoittamisessa oikeastaan on kysymys. Lopuksi pohdiskeltiin lukutaidon merkitystä omassa elämässä.

Kouluilla Sisä-Savon Sävelet ry:n kerhotoiminta on otettu ilolla vastaan ja se on talven mittaan tuonut taideharrastuksen piiriin jälleen uusia oppilaita. Kuten kaikki muutkin taidot ja harrastukset, myös taiteen taidot vaativat harjoitusta karttuakseen.

Katso vanhemmat uutiset tästä ->