Kuka on Eeva Mölkänen? 

 

Lempinimeltään minua kutsutaan Eepuksi, josta kotisivujen nimikin syntyi. Olen asunut 18 vuotta "Savon Pispalassa" omakotitalossa. Olen syntynyt ja asunut Pohjois-Norjassa sijaitsevalla pienellä saarella. Lapsena muutin Suomeen, Pohjois-Savoon. 

Työskentelen Sylva ry:n kuvataideohjaajana lapsille, nuorille, nuorille aikuisille ja heidän omaisilleen Kuopion yliopistollisessa sairaalassa lasten veri- ja syöpätauti osastolla, verkossa valtakunnallisesti. Työ on minulle todella rakasta, tärkeää ja merkityksellistä. Töiden ohella opiskelen yhteisöpedagogiaa Kuopiossa Humanistisessa ammattikorkeakoulussa. Aloitin opinnot 2019 syksyllä. Tavoitteena minulla on valmistua jo ensi kesänä 2021. 

Olen erityisherkkä ihminen ja se on antanut hyviä työkaluja elämänreppuun. Herkkyys on ominaisuus tuntea, kokea asioita ja aistia vahvasti elämää ympärillä. Elämänrepusta löytyy myös sisäinen kunnianhimo, motivaatio ja sisäinen arvomaailma. Ne ovat toimineet kompassina elämäntiellä ja ohjanneet eteenpäin. Iän myötä olen oppinut kääntämään herkkyyden vahvuudeksi. Herkkyys on auttanut aistimaan erilaiset tilanteet ja valitsemaan kulloiseenkin tilanteeseen, ne oikeat lähestymistavat.

Taidenäyttelyihin olen osallistunut vuodesta 2008 lähtien. Suonenjoen Taideseura on toiminunut minulle monessa innoittajana. Paikallisen taideseuran hallituksessa olen ollut mukanana vuodesta 2011 ja 2017 vuodesta lähtien seuran puheenjohtajana. Innostun helposti uusista taideprojekteista ja työtehtävistä. 

Tartun uusiin haasteisiin rohkeasti ja ennakkoluulottomasti. Erillaiset työtehtävät ovat opettaneet koko ajan uutta. Olen utelias toimijana ja sen kautta olen motivoitunut kokeilemaan uusia erilaisia tapoja toimia. Haluan nähdä asioita eri näkökulmista ja kehitän omaa osaamista. Kriittisyys sopivassa suhteessa kehittää omaa osaamista ja omaan toimintaan ei jämähdä. 

Kun on myönteinen uusien asioiden edessä, saa uusia työkaluja toimia. Haastamalla itseäni haluan edetä niin pitkälle, kuin se on mahdollista. Mottona tomii hyvin, "Jos ei yritä, ei voi onnistua."  Olen aina kannustanut muita, toteuttamaan omia unelmiaan ja haaveitaan. Nyt on minun vuoro elää ja toteuttaa omia haaveita. Olen tottunut elämässä, ettei mikään ole itsestään selvää, eikä mikään tule helpolla. Kun uskaltaa luottaa elämään ja siihen mitä se tarjoaa, voi elää omannäköistä elämää.

Järjestökentällä minua kiinnostaa tulevaisuudessa työtehtävät, jotka liittyvät erityisesti ihmisten hyvinvointiin.Jossa voi luoda uutta ja ratkaista vastaantulevia haasteita. Taideohjaajan työtehtävät haluaisin liittää osaksi perustyöhön. Vapaalla olisi ihana tehdä omaa taidetta. Elämässä pitää olla haaveita ja unelmia, joita tavoitella. Matkalle mukaan tarvitaan paljon työtä, sinnikkyyttä ja onnea. Tie on edessä, suuntana omat unelmat ja näillä mennään. 
 

Käy lukemassa vielä ARTSITS STATEMENT 

 

SAM_4324.JPG