Tilaa taideohjaaja

Olen työskennellyt monialaisissa ja monipuolisissa taideprojekteissa ohjaajana sekä taiteilijana. Koulutukseltani olen kuvataiteilija sekä yhteisöpedagogi AMK. Työskentelen osa-aikaisena soveltavan taiteen ammattilaisena sote-alalla, jossa olen toiminut viimeiset kuusi vuotta. Ohjaan Sylva ry:ssa yksilö- sekä ryhmäkuvataidetoimintaa syöpää sairastaville lapsille, nuorille, nuorille aikuisille ja heidän läheisilleen Kuopion yliopistollisen sairaalan lasten veri- ja syöpätautiosastolla ja verkossa valtakunnallisesti. Työ on ollut minulle erityisen merkityksellistä, ja toiminnassa olen voinut yhdistää sekä sote- että taidealan osaamistani.

Työskentelin projektitaiteilijana Leader-rahoitteisessa kulttuurialan kehittämishankkeessa vuosina 2015–2018. Hanketaiteilijana tehtäviini kuului taidepajojen suunnittelu, toteutus sekä taideohjaaminen erilaisten tapahtumien ja yhteisöjen parissa. Sisä-Savon- ja Kuopion kansalaisopistoissa työskentelin taideohjaajana kaksi lukuvuotta, jolloin vastasin omien taidepajojen suunnittelusta sekä ohjaamisesta Suonenjoella ja Kuopiossa. Toimin neljän vuoden ajan osa-aikaisena taidekerhojen ohjaajana Suonenjoen kaupungilla taidekerhoja eri kouluilla järjestäen. Kohderyhmänä olivat alakouluikäiset. Lisäksi olen toiminut Suonenjoen Taideseura ry: n puheenjohtajana vuodesta 2017, ja hallituksen jäsenenä vuosina 2011–2017.

Toteutan erilaisia taidepajoja ja kursseja toiveiden mukaan erilaisiin tilaisuuksiin, tarpeisiin eri-ikäisille osallistujille ja työyhteisöihin. Minulla on 10 vuoden kokemus taideohjaamisesta eri-ikäisille osallistujille. Olen valmistunut ratkaisukeskeisten taideterapeuttisten työmenetelmien ohjaajaksi vuonna 2015, ja olen hyödyntänyt ratkaisukeskeisiä työmenetelmiä ohjaamisessani siitä lähtien. Ratkaisukeskeisten taideterapeuttisten työmenetelmillä herätellään luovuutta ja uskalluksen vahvistamista ilmaista asioita kuvin, joiden sisällä voidaan työskennellä. Kuvien kautta voidaan työstää mielikuvia elämästä. Muistot ja tarinat heräävät elämään uudelleen kuvien kautta. Luovan tekemisen kautta omaan arkeen saa iloa ja voimaa. Voimme käyttää erilaisia taidetekniikoita, omien mieltymysten mukaan. Erilaisilla taidetehtävillä voidaan nostaa osallistuja omia vahvuuksia esiin. Luovalla taidetyöskentelyllä rohkaistaan ja kannustetaan, ilman suorituspaineita millainen taideteoksesta tulee. Monipuolisella ja innostavalla tekemisellä pyritään löytämään mieluisin tapa ilmaista itseään. Taide sopii kaikille, eikä osallistumiseen tarvitse aikaisempaa taidetyöskentelykokemusta. 

Taidetoimintaa ohjaan Teams-verkkosovelluksen avulla tai paikan päällä. Taidetuokioita voidaan toteuttaa myös luonnossa sään salliessa. Perheen pienimmät voivat osallistua yhdessä aikuisen kanssa.

Kerro toiveesi ja pyydä tarjousta, niin suunnittelen mieluisan taidehetken! Ajankohtaisissa on vireillä olevia taidepajoja, joihin voit tutustua lisää.

 

Taidepaketit

Syksyn taidepajojen bannerit (2).jpg

Kaipaatko yhdessä lapsen kanssa taidetoimintaa?

Osallistu yhdessä lapsen kanssa ohjattuun luovan rentoon taidetoimintaan. 

Miten: Ole yhteydessä minuun niin otan teihin yhteyttä. Suunnittelen taidehetken sinulle, lapsellesi toiveiden ja iän mukaan.

Kesto: Taidehetki kestää 1h. Voit myös toivoa pitempää aikaa. 

Milloin: Taidehetki järjestetään osallistujan toiveen mukaan sovittuna aikana. 

Mitä: Taidehetki koostuu pienistä taidetehtävistä, leikeistä, saduista ja loruista. 

Osallistujamäärä: Aikuinen ja lapsi. 

Osallistumiseen tarvitaan: tietokone, älypuhelin tai tabletti sekä laitteen kamera ja Teams-sovellus, joka kannattaa ladata valmiiksi ennen osallistumista.

Taidetarvikkeet: Suunnittelen taidehetken kotoa löytyvistä taidetarvikkeista, joten teidän ei tarvitse tehdä erikseen taidetarvikehankintoja.

Osallistuminen: Osallistumista varten lähetä minulle sähköposti, johon voin lähettää Teams-osallistumislinkin sinulle. 

Hinta: 42€/osallistumiskerta, sisältäen ALV:in 24%. Osallistumismaksun lähetän tuokion päätteeksi osallistujan sähköpostiin. 

 

Pian lisää muista taidepaketeista...

 

Y-tunnus 1969389-8